![]() |
Noen som har hørt om dette melet?
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Jeg har en slik boks i skapet, men har liksom ikke forstått hva jeg skal bruke den til...
Men ser jo at den fint kan få bein å gå på :lol: Må prøve å putte dette i maten hver dag og se hva som skjer. |
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
hehe..har ikke kjøpt den enda. Har du testet den? :D
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Har brukt det i kjøttkaker... og der fungerte det sikkert bra :D
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
hmm..vurdere å kjøpe :ja:
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Det må jo kunne gå an å putte dette i middagsmaten eller brød eller slikt tenker jeg.
Det smaker ingenting så det må jo være for fiberinnholdet.. men det får vi jo dekket gjennom grønnsaker. |
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Jeg har ikke prøvd det heller, men bare lest om det. Og som jeg forstår skal det kunne brukes som erstatning for mel i baking o.l.
De har jo noen oppskrifter som ser lovende ut. Jeg har rett og slett ikke kjøpt (spare penger) siden det jeg pleier bruke funker utmerket. Men det hadde vært spennende å høre om noen hadde erfaring med dette:) |
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
ja...det kunne vært interessant. Har en HEL boks med ketolyse bakemix jeg kunne har brukt i middagen i dag ..glemte det...:eek:
Jeg bestilte sånn lavkarbo mel fra nutrition.com. Har en sånn bakemaskin som "gjør alt". Så jeg puttet det oppi der og bakte i vei... fy flaaaaaaate så fælt brød, hvis det kan kalles brød. Det så fint ut, luftig og greier men det luktet noe jæ*** kvalmende. Smakte på det og måtte spytte ut....aner ikke hva de har hatt oppi der men det måtte ha vært noe kroppen overhode ikke villle tenkt på å spise selv...jæækk* :( |
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Æsj da, hørtes ikke godt ut...kjedelig med sånne feilkjøp.
Men den bakemixen kan du jo få brukt opp på lapper, pannekaker, vafler eller liknende. |
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Det er sant sirimor :D Glemmer at jeg har det vettu.. hohoho... vafler :sikle:
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Vafler ja....det hadde jeg tenkt å lage idag, men så ble jeg så revet med av den her Sara Bernard-tråden, så det har jeg drevet med, OG spist ikveld...
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Sara bernard? Gått glipp av noe jeg da.. :D
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Jeg har også en boks av det melet.. pleier å putte litt i frokostpannekakene..
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
ja..er det godt da? Åssen er prisen i forhold til ketolyse bakemix igjen?
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Det smaker ingenting tror jeg.. Husker ikke hva jeg betalte for det.. Men det er endel flere karbohydrater i det.. 13 g pr 100..
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Ingenting er jo bra! Man har jo juksesukker :D prisen derimot er interessant ;)
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Sjekka på nettet, og det er endel dyrere enn bakemiks..
Hi-maze koster 125,- for 250 gram, mens bakemiks koster 119,- for 400 gram |
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Da var jo den "kampen" avgjort ;)
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Men, er det laget av mais? Da kan det jo umulig være veldig bra?
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
"Resistent stivelse er resistent mot fordøyelsesenzymene, og går videre til tykktarmen, på samme måte som kostfiber. "
Mmm, revmatisk gikt. Deilig :p |
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Det er laget av såkalt høy-amylose mais (derav navnet Hi-Maize), en maishybrid som er avlet fram gjennom mange år i Australia.
Stivelse forekommer i to former, amylose og amylopektin. Alle stivelsesrike matvarer inneholder begge disse, men andelen av dem varierer. De fleste matvarer inneholder mest amylopektin. For eksempel inneholder vanlig mais ca. 75% amylopektin og 25% amylose. For å si det enkelt, har amylopektin høy GI, mens amylose har lav GI. Hi-maize inneholder 80-90% amylose, og oppfører seg dermed helt forskjellig fra vanlig maisstivelse i kroppen. Analyser har vist at 60% av stivelsen i Hi-maize er resistent mot fordøyelsesenzymene våre. Resistent stivelse blir av mange regnet som det nye "superfiberet", som det anbefales at vi øker inntaket av. What is Resistant Starch, and What Can It Do for Me? http://lowcarbdiets.about.com/od/nut...tantstarch.htm Sitat:
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Takk for interessant lesing :ja:
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Ja, tusen takk, sol-cellen :)
Vet ikke helt om jeg stoler på resistent stivelse.. ikke for min kropp akkurat nå ihvertfall. Leste kort over det i siste utgave av iform, og fikk intrykk at så lenge du spiste stivelsen kaldt, så var det greit :rolleyes: Må vel lese det litt nærmere :p |
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Lavkarbopikene.no selger Hi-Maze. :) Et veldig smart produkt!! Smaker ingenting, sunt og øker fettforbrenningen. Personlig synes jeg det er genialt å "grove opp" f.eks. boller og andre ting man ikke ønsker skal smake grovt.
|
Sv: Noen som har hørt om dette melet?
Hvis 60% av karbohydratene i dette produktet er resistent, betyr det da at jeg skal regne bare 12-13gr pr 100gr vare da? :confused:
Og HVORFOR øker dette produktet fettforbrenninngen? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:56. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no