Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Joruns kjøttkaker (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=21470)

Photobscura 17-09-08 11:58

Joruns kjøttkaker
 
Skulle egentlig lage kåldolmar (kålrullader/ruletter), men det ble en del kjøtt igjen, så jeg stekte opp resten som kjøttkaker. Suksess!

Lag din egen kjøttfarse av:
400 gram kjøttdeig
1 medium stor løk
Ett stort egg eller to små
En god klype nymortlet karve
Salt og pepper
En halv dl lunkent vann

Kjør på med svavmikser inntil kjøttdeigen er farse, altså så finkornet som mulig. Form kjøttkaker av farsen. Brun smør og stek på ganske høy varme, til kjøttkakene er brune og gjennomstekte.
Server med råkostsalat, rosenkål og hjemmelaget tyttebærsyltetøy! Mmmmm! De beste kjøttkakene noensinne! Må være karven eller noe :)

Photobscura 17-09-08 12:05

Sv: Joruns kjøttkaker
 
Kanskje det også hadde noe å si at den sto i kjøleskapet over natta? :confused:

quebec 17-09-08 12:33

Sv: Joruns kjøttkaker
 
hva er karve???

fett-nok 17-09-08 12:37

Sv: Joruns kjøttkaker
 
Mmmmmmmm, dette hørtes godt ut, dette skal jeg prøve.

Med kokt nykål, smør og salt må dette være supergodt!

Takk for ideen.

MorStine 17-09-08 12:52

Sv: Joruns kjøttkaker
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av quebec (Innlegg 537818)
hva er karve???

Krydder, sånn som er i pultost bla. Vet ikke om det er en urt? Bestemor plukket karve og tørket den selv...

Photobscura 17-09-08 12:55

Sv: Joruns kjøttkaker
 
Quebec: Karve er krydder. Man bruker det vel i nøkkelost/pultost, surkål, akevitt og andre ting. Det er bra for fordøyelsen, og smaker skarpt men godt. Det ble derfor en skikkelig husmannskost-vibb over disse kjøttkakene, uten at de inneholder verken stivelse eller melkeprodukter :)
Karve får du enten kjøpt hel, da mortler jeg, og smaken blir friskere og mer framtredende, men om man ikke har mortel, kan man fint kjøpe det i pulverform!
Uansett, de ble utrolig gode!
Jeg glemte en ting, forresten. Føyer det til ingredinsenen nå.

arkine 19-09-08 00:10

Sv: Joruns kjøttkaker
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av fett-nok (Innlegg 537826)
Mmmmmmmm, dette hørtes godt ut, dette skal jeg prøve.

Med kokt nykål, smør og salt må dette være supergodt!

Takk for ideen.

eller kålstuing...nam


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:28.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no