![]() |
Joruns kjøttkaker
Skulle egentlig lage kåldolmar (kålrullader/ruletter), men det ble en del kjøtt igjen, så jeg stekte opp resten som kjøttkaker. Suksess!
Lag din egen kjøttfarse av: 400 gram kjøttdeig 1 medium stor løk Ett stort egg eller to små En god klype nymortlet karve Salt og pepper En halv dl lunkent vann Kjør på med svavmikser inntil kjøttdeigen er farse, altså så finkornet som mulig. Form kjøttkaker av farsen. Brun smør og stek på ganske høy varme, til kjøttkakene er brune og gjennomstekte. Server med råkostsalat, rosenkål og hjemmelaget tyttebærsyltetøy! Mmmmm! De beste kjøttkakene noensinne! Må være karven eller noe :) |
Sv: Joruns kjøttkaker
Kanskje det også hadde noe å si at den sto i kjøleskapet over natta? :confused:
|
Sv: Joruns kjøttkaker
hva er karve???
|
Sv: Joruns kjøttkaker
Mmmmmmmm, dette hørtes godt ut, dette skal jeg prøve.
Med kokt nykål, smør og salt må dette være supergodt! Takk for ideen. |
Sv: Joruns kjøttkaker
Sitat:
|
Sv: Joruns kjøttkaker
Quebec: Karve er krydder. Man bruker det vel i nøkkelost/pultost, surkål, akevitt og andre ting. Det er bra for fordøyelsen, og smaker skarpt men godt. Det ble derfor en skikkelig husmannskost-vibb over disse kjøttkakene, uten at de inneholder verken stivelse eller melkeprodukter :)
Karve får du enten kjøpt hel, da mortler jeg, og smaken blir friskere og mer framtredende, men om man ikke har mortel, kan man fint kjøpe det i pulverform! Uansett, de ble utrolig gode! Jeg glemte en ting, forresten. Føyer det til ingredinsenen nå. |
Sv: Joruns kjøttkaker
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:28. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no