Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Osteboller - tapiokastivelse (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24084)

msb 12-02-09 12:56

Osteboller - tapiokastivelse
 
Ny dag og nytt spørsmål:o
Spiste lunsj på cafè i dag, og ble fristet til en ostebolle i tillegg til salaten min. Bollen er bakt uten mel og sukker, men med tapiokastivelse, fikk jeg opplyst.
Noen som vet hva dette er, innhold, eventuelt oppskrift på slike boller basert på ost? De var hel NYDELIGE... (for gode til å være tillatt?)

Og for de som bor i trondheim så selges de på "Ni muser":-)

Carisma 12-02-09 13:19

Sv: Osteboller - tapiokastivelse
 
Google fant jeg dette: http://www.arcon.as/main.php?menuId=235
Og på Matvareguiden dette: http://matvareguiden.no/matvare618.asp

Det vil si at den har samme næringsinnhols som sagogryn vil jeg tro?

msb 12-02-09 13:38

Sv: Osteboller - tapiokastivelse
 
Ja, det kan se sånn ut... Med andre ord VAR den for god til å være tillatt, med 85 karb pr 100 g, blir det ganske så mange på bare èn bolle.

Om noen vet noe annet om dette, håper jeg i det lengste på å bli motbevist:-)

Takk for svar!

elian 12-02-09 13:54

Sv: Osteboller - tapiokastivelse
 
Dette skjønte jeg ikke helt. På den ene linken står det jo at dette kommer frra en slags plante, som er i likhet med poteten, og på den andre det er nesten det samme som sagogryn? Hmmm.... :confused:

Men uansett, det kan jo ikke være så VELDIG mye av dette stoffet i disse ostebollene, vel? Så om det inneholder 85gr/100gr så er det sikkert ikke brukt mer enn at det blir 5-10gr pr bolle... Litt mye for OSS, men lite i forhold til andre boller :)

Carisma 12-02-09 13:57

Sv: Osteboller - tapiokastivelse
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av elian (Innlegg 650095)
Dette skjønte jeg ikke helt. På den ene linken står det jo at dette kommer frra en slags plante, som er i likhet med poteten, og på den andre det er nesten det samme som sagogryn? Hmmm.... :confused:

Det står også at tapioka (eller cassava) kalles sago og at det er det sago-gryn kommer fra.

Fakta om produktet.

Tapioka (også kjent som sago) blir laget av stivelse fra maniokknoller. Fordi smaken er mild tar den til seg smaken til retten den blir brukt i. Selges som sagogryn her i landet.

msb 12-02-09 13:57

Sv: Osteboller - tapiokastivelse
 
Ja, det var rart:confused:
Om jeg bare skal ha 15 pr dag, så er det litt vel mye å bruke ca 5 på 1 bolle... får forsøke noen av de som ligger her inne i stedet.

Godt var det uansett;)

Fanten 18-01-10 09:28

Sv: Osteboller - tapiokastivelse
 
Åh, de ostebollene har jeg også smakt! De er helt nyyydelige, og jeg tenkte at nå som jeg har begynt med lavkarbo må jo de gå an å spise? For de består jo hovedsaklig av ost, tapiokastivelsen er bare for konsistensen sin del. Tipper dere har rett i at det er rundt 5 g karbo i hver bolle, men Ni Muser nekter å gi bort oppskriften, så det forblir nok et mysterium! ;)
Har du forresten funnet oppskrift på osteboller her, msb?


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:23.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no