Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Spørsmål og svar

Osteboller - tapiokastivelse

Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan.
Er du ny? Spør og les her først!

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 12-02-09, 12:56   #1
msb
Juniormedlem
 
msb sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Trondheim
Innlegg: 20
msb er på en erverdig vei

Osteboller - tapiokastivelse

Ny dag og nytt spørsmål
Spiste lunsj på cafè i dag, og ble fristet til en ostebolle i tillegg til salaten min. Bollen er bakt uten mel og sukker, men med tapiokastivelse, fikk jeg opplyst.
Noen som vet hva dette er, innhold, eventuelt oppskrift på slike boller basert på ost? De var hel NYDELIGE... (for gode til å være tillatt?)

Og for de som bor i trondheim så selges de på "Ni muser":-)

msb er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 12-02-09, 13:19   #2
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Osteboller - tapiokastivelse

Google fant jeg dette: http://www.arcon.as/main.php?menuId=235
Og på Matvareguiden dette: http://matvareguiden.no/matvare618.asp

Det vil si at den har samme næringsinnhols som sagogryn vil jeg tro?

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 12-02-09, 13:38   #3
msb
Juniormedlem
 
msb sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Trondheim
Innlegg: 20
msb er på en erverdig vei

Sv: Osteboller - tapiokastivelse

Ja, det kan se sånn ut... Med andre ord VAR den for god til å være tillatt, med 85 karb pr 100 g, blir det ganske så mange på bare èn bolle.

Om noen vet noe annet om dette, håper jeg i det lengste på å bli motbevist:-)

Takk for svar!

msb er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 12-02-09, 13:54   #4
elian
Stressa 4-barns mor
 
elian sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2004
Hvor: Sarpsborg
Alder: 47
Innlegg: 2.216
elian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastiskelian er bare helt fantastisk

Sv: Osteboller - tapiokastivelse

Dette skjønte jeg ikke helt. På den ene linken står det jo at dette kommer frra en slags plante, som er i likhet med poteten, og på den andre det er nesten det samme som sagogryn? Hmmm....

Men uansett, det kan jo ikke være så VELDIG mye av dette stoffet i disse ostebollene, vel? Så om det inneholder 85gr/100gr så er det sikkert ikke brukt mer enn at det blir 5-10gr pr bolle... Litt mye for OSS, men lite i forhold til andre boller

__________________

elian er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon (frem til p-hormonene har forlatt kroppen) Svar med sitat
Gammel 12-02-09, 13:57   #5
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Osteboller - tapiokastivelse

Opprinnelig lagt inn av elian, her.

Dette skjønte jeg ikke helt. På den ene linken står det jo at dette kommer frra en slags plante, som er i likhet med poteten, og på den andre det er nesten det samme som sagogryn? Hmmm....

Det står også at tapioka (eller cassava) kalles sago og at det er det sago-gryn kommer fra.

Fakta om produktet.

Tapioka (også kjent som sago) blir laget av stivelse fra maniokknoller. Fordi smaken er mild tar den til seg smaken til retten den blir brukt i. Selges som sagogryn her i landet.

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 12-02-09, 13:57   #6
msb
Juniormedlem
 
msb sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Trondheim
Innlegg: 20
msb er på en erverdig vei

Sv: Osteboller - tapiokastivelse

Ja, det var rart
Om jeg bare skal ha 15 pr dag, så er det litt vel mye å bruke ca 5 på 1 bolle... får forsøke noen av de som ligger her inne i stedet.

Godt var det uansett

msb er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 18-01-10, 09:28   #7
Fanten
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jan 2010
Alder: 38
Innlegg: 6
Fanten er på en erverdig vei

Sv: Osteboller - tapiokastivelse

Åh, de ostebollene har jeg også smakt! De er helt nyyydelige, og jeg tenkte at nå som jeg har begynt med lavkarbo må jo de gå an å spise? For de består jo hovedsaklig av ost, tapiokastivelsen er bare for konsistensen sin del. Tipper dere har rett i at det er rundt 5 g karbo i hver bolle, men Ni Muser nekter å gi bort oppskriften, så det forblir nok et mysterium!
Har du forresten funnet oppskrift på osteboller her, msb?

Fanten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg/egen Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:30.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no