![]() |
Noriruller med reker
500 g skrellede rå reker -uten tarm
1,5 ss fiskesaus 2 ss hakka frisk koriander 1 stort kaffirlimeblad som er revet (helst fersk utgave) 1 ss limesaft 2 ts søt chilisaus 1 eggehvite, lettpiska 5 noriark Dipp: soyasaus litt wasabi litt limesaft Kjør reker og alle ingredienser unntatt eggehviten i en blender til det blir glatt. Tilsett så eggehviten og bland ved å blende noen sekunder. Legg noriarkene på benken. Fordel rekeblandingen utover, bare pass på at du lar stå igjen litt kant i ene enden slik at du kan "lukke" med den. Rull bladene hardt sammen, dekk til med plastfolie og sett de i kjøleskapet en times tid. Da skal det være greit å skjære hver rull i fem biter med en skarp kniv. Rullene skal helst dampes, bruk enten en bambusholder eller som jeg gjør: en damprist i metall. Bunnen skal være over vannet i kjelen så hold ett øye på gryta. Alt dampes i ca 5 min. Dette er et bra lavkarboalternativ for de av oss som savner sushi! Det er 0.5 karb i hver bit, ca 4g protein og 0.5 g fett |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:16. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no