Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Ketolysekuren (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=26191)

Vaffel 30-05-09 19:37

Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?
 
Jeg liker veldig godt suppe som er kokt på gammelmåten... med kraftbein, kjøtt, sellerirot, persillerot, gulrot, løk og kål. Slik kraft er også nydelig til sauser.

Jeg lurer på... er det totalt uaktuelt å la gulrøtter koke med i en slik kraft? Gjør det noen forskjell om gulrøttene er med... men at jeg ikke spiser akkurat de selv (men det er jo gulrot i krafta... hvor mye utgjør det?)

Hvordan i all verden beregner man næringsinnholdet i en sånn kraft? Regner sammen alt man har oppi og regner ut ut fra antall liter ferdig kraft? Eller kan man trekke fra litt for grønnsakene som tas ut etter kokingen?

trillian78 30-05-09 19:46

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?
 
Godt spørsmål :) Jeg har aldri tenkt over at det kan komme karber fra gulrøttene over i kraften, så jeg har bare fortsatt å koke kraft på gamlemåten og hevet gulrøttene etterpå. Det må da være minimalt? Vil tro at det er helt umulig å regne seg fram til antall karber pr liter? Kraften reduseres jo underveis i kokeprosessen også.

Nei, vet du... Tror ikke jeg ville bekymret meg for de eventuelle karbene du måtte få i vannet av å koke grønnsaker i det altså.

Vaffel 30-05-09 20:21

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?
 
Det som er vanskelig er jo å regne det ut... men jeg synes liksom ikke det skal stoppe meg fra å lage slik mat. Det da være relativt lite karbo pr liter?

Er det noen som kan hjelpe meg å gjette hvor mange karber jeg skal regne pr liter suppekraft?

Grovsnus 31-05-09 00:20

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?
 
Hvorfor ikke rekne på 3 måter.
Tell alle carbene i grønnsakene- og rekne med at de forblir i krafta.
Rekne med at alle carbene fosvinner med de grønnsakene du hiver.
Og tilslutt satse på at halvparten forblir i krafta.
Mvh Grovsnus
ha ei god suppe

Imse 31-05-09 00:26

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Grovsnus (Innlegg 727640)
Hvorfor ikke rekne på 3 måter.
Tell alle carbene i grønnsakene- og rekne med at de forblir i krafta.
Rekne med at alle carbene fosvinner med de grønnsakene du hiver.
Og tilslutt satse på at halvparten forblir i krafta.
Mvh Grovsnus
ha ei god suppe

:lol: Godt sagt!

Jeg aner ikke jeg altså, men jeg hadde nok ikke tatt sjansen på å koke kraft på gulrot, for den blir det mye glykose i som kokt, og kokevannet til gulrot smaker jo litt søtt....

Nannah 31-05-09 08:38

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?
 
Jeg tror krafta blir like god uten...kok på purre, løk, sellerirot,persillerot..men nå litt senere på sommeren er det jo fint å putte alt det grønne avskjæret fra nye grønnsaker i krafta da! Da kan du jo ha i gresset fra et par gullerøtter..buntet sammen med løpstikke,gresset fra de andre røttene og evnt. andre urter du liker:)
Jeg bruker aldri de hælkokte grønnsakene som jeg koker kraft på...siler av og kaster

Grovsnus 01-06-09 23:38

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?
 
Hvis en skal bruke de grønnsakene som kokes er det fint å kjøre dem i sånn "Foodprofessor". Suppa blir fyldig og fin.
Mvh Grovsnus
ha ei god suppe

Jente 1980 02-06-09 01:06

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av trillian78 (Innlegg 727483)
Nei, vet du... Tror ikke jeg ville bekymret meg for de eventuelle karbene du måtte få i vannet av å koke grønnsaker i det altså.

Må si meg enig her;)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:50.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no