Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Kostholdsfilosofier > Ketolysekuren

Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 30-05-09, 19:37   #1
Vaffel
Medlem
 
Vaffel sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2005
Hvor: Trøndelag
Alder: 57
Innlegg: 365
Vaffel har en fantastisk aura rundt segVaffel har en fantastisk aura rundt seg

Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?

Jeg liker veldig godt suppe som er kokt på gammelmåten... med kraftbein, kjøtt, sellerirot, persillerot, gulrot, løk og kål. Slik kraft er også nydelig til sauser.

Jeg lurer på... er det totalt uaktuelt å la gulrøtter koke med i en slik kraft? Gjør det noen forskjell om gulrøttene er med... men at jeg ikke spiser akkurat de selv (men det er jo gulrot i krafta... hvor mye utgjør det?)

Hvordan i all verden beregner man næringsinnholdet i en sånn kraft? Regner sammen alt man har oppi og regner ut ut fra antall liter ferdig kraft? Eller kan man trekke fra litt for grønnsakene som tas ut etter kokingen?

__________________




Vaffel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Foreløpig moderat/restrektiv lavkarbo. Svar med sitat
Gammel 30-05-09, 19:46   #2
trillian78
Seniormedlem
 
trillian78 sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Oslo
Alder: 47
Innlegg: 1.175
trillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt avtrillian78 har veldig mye å være stolt av

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?

Godt spørsmål Jeg har aldri tenkt over at det kan komme karber fra gulrøttene over i kraften, så jeg har bare fortsatt å koke kraft på gamlemåten og hevet gulrøttene etterpå. Det må da være minimalt? Vil tro at det er helt umulig å regne seg fram til antall karber pr liter? Kraften reduseres jo underveis i kokeprosessen også.

Nei, vet du... Tror ikke jeg ville bekymret meg for de eventuelle karbene du måtte få i vannet av å koke grønnsaker i det altså.

__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
trillian78 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 30-05-09, 20:21   #3
Vaffel
Medlem
 
Vaffel sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2005
Hvor: Trøndelag
Alder: 57
Innlegg: 365
Vaffel har en fantastisk aura rundt segVaffel har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?

Det som er vanskelig er jo å regne det ut... men jeg synes liksom ikke det skal stoppe meg fra å lage slik mat. Det da være relativt lite karbo pr liter?

Er det noen som kan hjelpe meg å gjette hvor mange karber jeg skal regne pr liter suppekraft?

__________________




Vaffel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Foreløpig moderat/restrektiv lavkarbo. Svar med sitat
Gammel 31-05-09, 00:20   #4
Grovsnus
Medlem
 
Grovsnus sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Innlegg: 460
Grovsnus er virkelig snillGrovsnus er virkelig snillGrovsnus er virkelig snillGrovsnus er virkelig snill

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?

Hvorfor ikke rekne på 3 måter.
Tell alle carbene i grønnsakene- og rekne med at de forblir i krafta.
Rekne med at alle carbene fosvinner med de grønnsakene du hiver.
Og tilslutt satse på at halvparten forblir i krafta.
Mvh Grovsnus
ha ei god suppe

Grovsnus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Er tilbake til en mellomting Ketolyse/Skaldemann Svar med sitat
Gammel 31-05-09, 00:26   #5
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?

Opprinnelig lagt inn av Grovsnus, her.

Hvorfor ikke rekne på 3 måter.
Tell alle carbene i grønnsakene- og rekne med at de forblir i krafta.
Rekne med at alle carbene fosvinner med de grønnsakene du hiver.
Og tilslutt satse på at halvparten forblir i krafta.
Mvh Grovsnus
ha ei god suppe

Godt sagt!

Jeg aner ikke jeg altså, men jeg hadde nok ikke tatt sjansen på å koke kraft på gulrot, for den blir det mye glykose i som kokt, og kokevannet til gulrot smaker jo litt søtt....

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 31-05-09, 08:38   #6
Nannah
Seniormedlem
 
Nannah sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Akershus
Alder: 65
Innlegg: 3.126
Nannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastisk

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?

Jeg tror krafta blir like god uten...kok på purre, løk, sellerirot,persillerot..men nå litt senere på sommeren er det jo fint å putte alt det grønne avskjæret fra nye grønnsaker i krafta da! Da kan du jo ha i gresset fra et par gullerøtter..buntet sammen med løpstikke,gresset fra de andre røttene og evnt. andre urter du liker
Jeg bruker aldri de hælkokte grønnsakene som jeg koker kraft på...siler av og kaster

__________________
Oppskriftene mine finnes her:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32614

Nye oppskrifter i matbloggen min !! http://hanseloggretel.blogspot.com/
Nannah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF... Svar med sitat
Gammel 01-06-09, 23:38   #7
Grovsnus
Medlem
 
Grovsnus sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Innlegg: 460
Grovsnus er virkelig snillGrovsnus er virkelig snillGrovsnus er virkelig snillGrovsnus er virkelig snill

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?

Hvis en skal bruke de grønnsakene som kokes er det fint å kjøre dem i sånn "Foodprofessor". Suppa blir fyldig og fin.
Mvh Grovsnus
ha ei god suppe

Grovsnus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Er tilbake til en mellomting Ketolyse/Skaldemann Svar med sitat
Gammel 02-06-09, 01:06   #8
Jente 1980
Medlem
 
Jente 1980 sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Tromsø
Innlegg: 190
Jente 1980 er på en erverdig vei

Sv: Hjemmelaget kraft - hvordan beregne karber?

Opprinnelig lagt inn av trillian78, her.

Nei, vet du... Tror ikke jeg ville bekymret meg for de eventuelle karbene du måtte få i vannet av å koke grønnsaker i det altså.

Må si meg enig her

__________________



Carpe Diem
Jente 1980 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Beregne energiprosent Homer Simpson Spis deg ned i vekt med Skaldeman 38 15-09-11 20:24
Hvordan kan tunfisk ha karber? Sugarpill Lavkarbo generelt 4 05-08-07 15:41
Karber og kraft av grønnsaker Kanutten Lavkarbo generelt 1 02-02-07 22:21
Beregne karbohydrater Lillian74 Lavkarbo generelt 8 13-01-06 23:44
Hjemmelaget dressing...hvor mye karber?? konepone Spørsmål og svar 5 09-01-06 14:51


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:45.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no