![]() |
Oppskriftsveiledning
Jeg sliter litt med hva jeg skal spise om dagen.
Så lurte på om dere kunne gi meg en liten handleliste over hva man bør ha i kjøleskapet når man skal holde seg i ketose. Har lyst til å prøve å lage litt forskjellig for er så matlei. |
Sv: Oppskrifts veiledning
Egg, laks, nakkekoteletter og brokkoli ser ut til å vere det det går mest av her i huset. Og rømme + kremost kanskje.
|
Sv: Oppskrifts veiledning
Her er en fin tråd! Handleliste for startere!
Ellers kan du jo ta en titt på disse trådene, så får du nok en del ideer til hva du kan spise! Gerds oppskrifter + flere fra Gerd Frokost og lunsj Middager Det kryr også av gode oppskrifter på oppskriftsdelen av forum!:sikle: |
Sv: Oppskriftsveiledning
Heisann.
Jeg er en person som innimellom blir skikkelig fysen på å putte noe i munn, men ikke gidder å lage mat. Jeg pleier derfor å ha en pose Bacongull fra Maarud i tilfelle rottefelle :) Ellers finner du dette i kjøleskapet/fryseren/matskapet. Egg Meierismør Solsikke-, raps-, olivenolje (Ikke bruk olivenolje til steking og baking) Fløte Gulost Kjøttdeig Hamburgere (Veldig greit å ha i fryseren hvis man noen ganger er drittlei matlaging) Salat Løk Tomat Grønn paprika Q lettrømme (Denne har mindre karber enn Tine seterrømme som har 2.9 karber pr 100 g og ikke 1,6 som matvareguiden sier. Sjekk på tine.no :) ) Snøfrisk Laks/røklaks Lime Bringebær Naturli økologisk soyamelk (Denne smaker ikke serlig godt i seg selv med funker bra i smoothies) Sukrin (Splenda funker sikkert også bra) Majones Skyr yoghurt (3,9 karber pr 100 g i den med skogbær) Landlord tomatpurre (finner de på Rema 1000) Landlord hermetiske tomater Paranøtter Cottage cheese Kavli skivet ost med jalapeno (Kan brukes som minipizza-bunn) Heistad syltetøy (når jeg ikke finner det bruker jeg Lerum 80% bær, bringebærsyltetøy) Bacon Hjemmelaget dressing av rømme, majones, løk, lime, og tomatpurre Hvitløk I helgene. Freia 86% kakao sjokolade og pepsi max Hvis du er glad i baking er det lurt å ha disse produktene for hånd: Ketolyse bakemix Soyaprotein (jeg bruker ketolyse varianten) Kruskakli Johannesbrødkjernemel (Fås kjøpt på en del helsekostbutikker) Linfrø Jeg lager meg som oftest en ukesmeny og går til innkjøp av alle ingredienser på mandagene. Dette sparer meg mye tid og penger resten av uke (NB! Ikke alle butikker har alle varer du leter etter, jeg veksler ofte mellom Meny og Rema 100) Sikkert noe her jeg har glemt å nevne, men det er nå litt innsikt i mine skap i det minste :) Lykke til! |
Sv: Oppskriftsveiledning
Akkurat ka æ e ute etter æ og:D E ny begynner på detta og prøve å sett opp meny, men det e vanskelig:confused: så e fint med nåkka tips på matvara, men kunne og gått og trenkt nåkka matforslag t menyen min, så det bli lettar:)
|
Sv: Oppskriftsveiledning
Det skjønner jeg godt.
Er ikke bare, bare å hoppe inn i ett system som trenger massiv planlegging. Her er eksempler på noen av mine ukesmenyer forløpig: Det kan være greit å huske at jeg stort sett bare lager mat til meg selv siden sambo er veggis. Mandag: Frokost - Skyr yoghurt m/skogsbær Lunsj - Salat m/ skinke og ost (det pålegget jeg fant i kjøleskapet) og en dressing Mellom - Bringebærsmoothie (100 g bringebær, 200 g Naturli økologisk soyamelk noen dråper vaniljeekstrakt, kardemomme og litt sukrin) Middag - Italienske svinekoteletter m/ kinakål og chili dampet i tørr hvitvin. Oppskrift her. Tirsdag: Frokost - 150 g. Cottage cheese m/ syltetøy, 3-4 paranøtter og kanel Lunsj - Rester fra gårsdagens middag / salat m/ kjøttpålegg og ost + dressing Mellom - Bringebærsmoothie Middag - Middag fra dagen før (Pleier å lage dobbel porsjon av middag så slipper jeg være kokk hver dag :) ) Onsdag: Frokost - 150 g. Cottage cheese m/ syltetøy, 3-4 paranøtter og kanel Lunsj - Rester av middag / salat m /pålegg og dressing Mellom - Bringebærsmoothie Middag - Italienske svinekoteletter med sopp saus. Oppskrift her. Torsdag: Samme som onsdag Fredag: Frokost - Skyr yoghurt m/skogsbær Lunsj - Middagsrester / Salat med pålegg og dressing Mellom - Bringebær smoothie Middag - Ørret med asparges og hvitløks- og limesmør. Oppskrift her. Lørdag: Frokost/lunsj - Egg og bacon m/tomat og løk Mellom - Finner bare noe i kjøleskapet, så jeg husker ikke helt :p Middag - Samme som fredag. Søndag: Frokost/lunsj - omelett med godsaker som løk, ost og tomat Mellom - Samme som lørdag Middag - Pizza. eksempel på oppskrift her. Mandag: Frokost - 1 pizzastykke fra søndagen Lunsj - 2 pizzastykker fra søndagen Mellom - Bringebærsmoothie Middag - Ørret med asparges og hvitløks- og limesmør. Torsdag: Frokost - Cottagevheese osv. Lunsj - 2 pizzastykker Mellom - Bringebærsmoothie Middag - Pizza Onsdag: Frokost - Skyr yoghurt Lunsj - Siste rest av pizza Mellom - Bringebærsmoothie Middag - Burger med salat og hjemmelaget dressing Torsdag: Frokost - Cottage scheese osv. Lunsj - Burger m/salat Mellom - Bringebærsmoothie Middag - Kjøttdeig og soppform Fredag: Frokost - Samme leksa :D Lunsj - Salat m/ pålegg + aioli Mellom - Bringebærsmoothie Middag - Kjøttdeig of soppform Lørdag: Frokost/lunsj - Røklaks med snøfrisk litt rødløk, sitron og dill Mellom - Bacongull Middag - Carbonara med squash tagliatelle. Snehvitss oppskrift her. Søndag: Frokost/lunsj - Røklaks med snøfrisk litt rødløk, sitron og dill Mellom - Boller/rundstykker. Ingis-37 oppskrift her. (Bruker disse til frokost/lunsj uken etter :) ) Middag - Carbonara med squash tagliatelle. Dette var 2 uker av mitt regime, hehe. Jeg har ikke veldig variert frokost om mellommåltid, men det er fordi jeg sjelden har tid til noe serlig kokkelering rundt disse måltidene :) Disse ukesmenyene ligger på rundt 18-23 karber pr dag. :) Håper dette får igang sveiva litt for deg. :) Lukke til! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:12. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no