![]() |
Når dere regner karbohydrater ...
Altså, når dere regner hvor mye karber det er i en oppskrift, regner dere ut i fra rå ingredienser, eller tilberedte?
Det hender jo man får opp både i rå og i tilberedt form når man søker liksom. Hva er i såfall best? |
Sv: Når dere regner karbohydrater..
rå:)
|
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Takk :-) Det gjorde ALT så mye lettere! ;-)
|
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Det må du nesten velge selv. Men du må bruke vekten til den samme som du regner. Karbohydratinnholdet i 50 gram stekte grønnsaker er høyere enn karbohydratinnholdet i 50 gram rå grønnsak. Dette fordi det forsvinner vann i steking, og vekten blir mindre under steking. Jeg synes personlig det er enklest å regne ut alt på bakgrunn av rå tilstand, da har du best kontroll.
|
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
Næringstabellene er alltid beregnet ut i fra RÅ varer, fordi man ut i fra tilbredningsmetode fjerner forskjellig mengder væske! Finnes det tabeller som oppgir innholdet i kokte/stekte/friterte/bakte ting??? |
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
Jada, både matvaretabellen og matvareguiden og flere andre lar deg for flere varer velge om det er kokt eller stekt osv. |
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
|
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
Det finnes lister for alt mulig nå til dags.......:o MEN, jeg mener fortsatt at de ikke kan bli korrekte i alle tilfeller og at det er bedre, og enklere, å veie rå mat!;) Disse tabellene kan umulig klare å ta høyde for hvor lenge jeg steker fisken eller hvor mye salt jeg har i vannet eller hvilke olje jeg steker med.......:cool: |
Sv: Når dere regner karbohydrater ...
eller hvor lenge du lar kjøttet hvile etter steking.
om du hardkoker eller bare damper grønnsakene. |
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
|
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
Øh... jeg må på det sterkeste insistere på at du ikke er for gammel!!! For da er jeg for gammel også og det er jeg nemmmelig IKKE! Så det så!! :høh::uskyldig: |
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
Men vi er jo ikke gamlerer enn vi føler oss, og det er ikke ofte jeg føler meg gammel, så kanskje vi bare er like unge og .....:p;):) |
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
|
Sv: Når dere regner karbohydrater ...
Hva med brød da? Der legges det jo til vann, dvs. et brød med melmengde 300 gr. og væske 300 gr. gir et brød som er nesten 600 gr..
Og hvis du bruker gjær, hvor mye av stivelsen (karbohydratene) i brødet blir spist av gjæren (omdannet til alkohol og CO2) før den er ferdig hevet? BiggieS |
Sv: Når dere regner karbohydrater ...
Sitat:
|
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
|
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
Faktisk er jeg fra premobil-tid, og det er noe sånt cirka rett etter at dinosaurusene ble utryddet eller noe.....:p:lol: |
Sv: Når dere regner karbohydrater..
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:58. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no