Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Generell diskusjon (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Saltfattig lavkarbo (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38103)

Kanutten 10-11-10 16:37

Saltfattig lavkarbo
 
Jeg gått på mye vanndrivende grunnet høyt blodtrykk og ødemer i kroppen. Jeg har tatt mange tester på HVORFOR jeg samler vann og har så høyt blodtrykk, men foreløpig har de ikke funnet noen svar. Jeg skal ta nye blodprøver etter jul og inntil da må jeg leve på saltfattig kost og ingen medisiner...

Sååå, kan noen komme med tips om saltfattig pålegg?? Middager etc er greitt å lage saltfattig (bacon er over og ut!! :hylgrine:), men pålegg er værre. Jeg kommer bare på tomat og egg... :rolleyes:

Kitt 10-11-10 17:38

Sv: Saltfattig lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanutten (Innlegg 964779)
Jeg gått på mye vanndrivende grunnet høyt blodtrykk og ødemer i kroppen. Jeg har tatt mange tester på HVORFOR jeg samler vann og har så høyt blodtrykk, men foreløpig har de ikke funnet noen svar. Jeg skal ta nye blodprøver etter jul og inntil da må jeg leve på saltfattig kost og ingen medisiner...

Sååå, kan noen komme med tips om saltfattig pålegg?? Middager etc er greitt å lage saltfattig (bacon er over og ut!! :hylgrine:), men pålegg er værre. Jeg kommer bare på tomat og egg... :rolleyes:

Tenker sånn at om du steker skinkestek og roasbeef og annet kjøtt selv og skjærer opp, så kan du selv bestemme saltinnholdet!
Kjøper du kjøtt og lager kjøttdeig selv, kan du lage karbonader etc!
Det samme med fisk som laks feks. Kjøp den fersk og trekk selv uten salt! Kjempegodt med rømme og bittelitt dill!

Du finner nok mye om du googler litt og så bruke fantasien i forhold til listene sykehus- kokkene bruker!

Gamle naboen på hytta fikk spesial- bestilt spekeskinke med minst mulig salt, husker jeg! :sikle:

Kanutten 10-11-10 17:41

Sv: Saltfattig lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 964799)
Tenker sånn at om du steker skinkestek og roasbeef og annet kjøtt selv og skjærer opp, så kan du selv bestemme saltinnholdet!
Kjøper du kjøtt og lager kjøttdeig selv, kan du lage karbonader etc!
Det samme med fisk som laks feks. Kjøp den fersk og trekk selv uten salt! Kjempegodt med rømme og bittelitt dill!

Du finner nok mye om du googler litt og så bruke fantasien i forhold til listene sykehus- kokkene bruker!

Gamle naboen på hytta fikk spesial- bestilt spekeskinke med minst mulig salt, husker jeg! :sikle:

Skinkestek var en god ide! Det samme med Gerds sylterull... Bare at jeg utelater mye av saltet og heller klæsjer på med krydder. :ja:
Kan jo også kjøpe en stor okseindrefillet som jeg krydrer steker ganske godt. :heia:

Er fetaost veldig salt??

Kitt 10-11-10 17:49

Sv: Saltfattig lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanutten (Innlegg 964802)
Skinkestek var en god ide! Det samme med Gerds sylterull... Bare at jeg utelater mye av saltet og heller klæsjer på med krydder. :ja:
Kan jo også kjøpe en stor okseindrefillet som jeg krydrer steker ganske godt. :heia:

Er fetaost veldig salt??

Tror fetaost er salt, ja. Salt står som ingrediens nr2 på min boks i hvert fall!:eek:

Ellers får du bruke fantasien og masse annet krydder!
Jeg salter nesten aldri mat, for gubben er sånn anti- krydder fyr og da sønnen var liten skulle han jo spise det samme som oss etc. Vente meg av med å salte all mat før jeg hadde smakt.:p Blitt mye flinkere til å bruke krydder i stede for salt!

Tiki 10-11-10 18:06

Sv: Saltfattig lavkarbo
 
Mozerella er vel ikke så salt tror jeg. Kjenns i alle fall ikke slikt ut

Kanutten 10-11-10 18:08

Sv: Saltfattig lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Tiki (Innlegg 964815)
Mozerella er vel ikke så salt tror jeg. Kjenns i alle fall ikke slikt ut

mozarella er snadder!


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:50.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no