![]() |
Moccamuffins med kokos
Jeg har eksperimentert på kjøkkenet og resultatet ble svært vellykket :)
3 ss smør 2 middels store egg 4 ss kremfløte 2 ss espresso eller sterk kaffe 15 dråper vaniljeessens 5 ss (grov)malte mandler eller andre nøtter 4 ss kokosmasse 2 ss bakekakao 2 ss sukrin 2 ss splenda Smelt smøret i en skål/bolle. Tilsett egg, fløte, espresso og vaniljeessens og rør godt sammen. Rør inn mandler, kokos og kakao til en glatt, tjukk røre. Rør inn det søtningsstoffet du foretrekker (du trenger altså ikke å bruke sukrin og splenda) og smak på røren til den er søt nok. Fordel røren i 9 små muffinsformer og stek på 175 grader varmluft i ca 12 minutter. Bruk en strikkepinne e.l. for å sjekke når de er ferdige. Obs: Jeg bruker måleskje (1 ss = 15 ml) Jeg brukte doble papirformer og muffinsene satt seg litt fast i disse. Jeg vil tro at silikonformer vil være bedre å bruke. |
Sv: Moccamuffins med kokos
Åh, disse høres himmelske ut! Herved abonnert på denne :)
|
Sv: Moccamuffins med kokos
Disse står i ovnen NÅ! Forresten så har Jernia (Ringnes Park, i alle fall) tilbud på små silikonformer - jeg fikk 16 stk for 70 kr. Valgte seff råååsa former. :D
|
Sv: Moccamuffins med kokos
Dette så skikkelig DIGG ut, har lyst til å prøve! :) --men hvor mye f.eks canderel el. natreen(dråper) kombineres med sukrin (har ikke splenda)? -for BARE sukrin som søtning er ikke godt..
|
Sv: Moccamuffins med kokos
Jeg brukte 3 ss sukrinmelis og 5-6 dråper stevia english toffee - men vet ingenting om andre søtningsmidler. :o
Nå er forresten en moccamuffin fortært - det var fantastisk godt! |
Sv: Moccamuffins med kokos
Sitat:
|
Sv: Moccamuffins med kokos
De smaker faktisk best når de er kalde. Jeg lot noen stå i kjøleskapet over natta, og de var mye bedre og saftigere enn i går :)
Angående søtning: De smaker nok litt mindre søtt når de er varme, men mer søtt igjen når de er kalde :rolleyes: Må nok bare prøve seg frem der. Når det gjelder mengder står det jo på pakningene hvor mange dråper som tilsvarer så og så mye sukker. Sukrin og splenda har et 1-1 forhold til sukker, altså 1 ss sukrin/splenda = 1 ss sukker. |
Sv: Moccamuffins med kokos
Åh! :sikle:
|
Sv: Moccamuffins med kokos
Høres ut som disse må prøves i morgen. Det burde kanskje hjelpe å smøre formene litt?
|
Sv: Moccamuffins med kokos
Barna mine reagerer på kaffesmak i sjokoladekake - tror det går å bytte kaffen med f.eks. kremfløte? Eller blir de for "bleke" da, tror du?
|
Sv: Moccamuffins med kokos
Sitat:
|
Sv: Moccamuffins med kokos
Sitat:
|
Sv: Moccamuffins med kokos
Spiste fire av disse med stor apetitt i går. :o Greit nok at muffinsene ble temmelig små, men altså... de er altfor gode, jeg vet ikke om jeg TØR å lage dem igjen. :p
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:12. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no