Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Egg i bøtter og spann (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=48185)

Mhira 27-09-11 11:09

Egg i bøtter og spann
 
Gubben kom hjem med 15 kartonger egg som straks går ut på dato:cool: Hva kan jeg lage som kan fryses??

smgj 27-09-11 11:19

Sv: Egg i bøtter og spann
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mhira (Innlegg 1217058)
Gubben kom hjem med 15 kartonger egg som straks går ut på dato:cool: Hva kan jeg lage som kan fryses??

Egg kan slås i boks (husk å merke boksen hvor mange egg det er) og fryses. Fint med 1-2 egg i ponår man skal lage stekt egg eller eggrøre f.eks. Frossne egg kan fint brukes til baking.

Og... de holder seg gjerne ca 1 måned over dato i kjøleskapet. :)

Gerd 27-09-11 11:23

Sv: Egg i bøtter og spann
 
Viss du kakker eggene et og et i en lite pose, kan du fryse de :)
Tines da i kjøleskap og brukes som man ønsker :ja:

Ellers så kan du lage store omeletter og fryse ned i biter:
http://forum.lavkarbo.no/showthread....ht=karbomelett

Eller "allt i ett" muffinser:
http://forum.lavkarbo.no/album.php?a...pictureid=2669

Zincite 27-09-11 11:39

Sv: Egg i bøtter og spann
 
Og norske egg tåler å stå lenger enn det som står på datostempling, så du trenger ikke fryse alle :)
Pga EU/EØS regler stemples de nå med 28 dager - pga salmonellafare i andre land - tidligere var de holdbare i 45 dager :)

Leste visst litt fort - så ikke at det alt var nevnt :)

eggedoziz 27-09-11 18:43

Sv: Egg i bøtter og spann
 
Det er sykt mye du kan lage med egg! For mitt inntrykk av lavkarbo så langt er at det meste faktisk består av egg, haha.

Jeg foreslår - ostepletter, frokostmuffinser(som en omelett bare i muffinsform), pizzabunn, omeletter, hamburgerbrød, listen er laaaang!


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:19.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no