![]() |
Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Skaldemann sier at grønnsaker og antioksydanter ikke er så viktig om man spiser mettet fett stedenfor planteoljer. Jeg har aldri godtatt en slik ytring da den ikke er dekkende. Her fant jeg belegg for dette:
Frie radikaler og andre reaktive oksygen- og nitrogenforbindelser dannes som et resultat av normal oksidativ metabolisme. Mange sykdommer, røyking, miljøgifter, medikamenter, alkohol og stråling fremmer også danning av disse stoffene. Hvis slike reaktive molekyler ikke elimineres eller nøytraliseres av antioksidanter, kan viktige strukturelle eller funksjonelle komponenter skades, slik som lipidmembraner, lipoproteiner, signalmekanismer og RNA eller DNA (1–3). Hvis antioksidantforsvaret ikke er adekvat, vil oksidative skader akkumuleres, og tilstanden «oksidativt stress» inntreffer. En rekke studier demonstrerer at oksidativ skade og oksidativt stress er nær knyttet til patogenese av mange tilsynelatende ikke-relaterte sykdommer (f.eks. alle inflammatoriske tilstander, iskemiske sykdommer, kreft, hemokromatose, AIDS, emfysem, magesår, hypertensjon, preeklampsi og nevrodegenerative sykdommer)http://tidsskriftet.no/article/1033377 |
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
Det er jo desverre slik at de dyrene vi spiser (spesielt svin og kylling) ofte blir foret med kraftfor som inneholder for mye Omega6 i forhold til Omega3. Dette gjør sitt til at oksyderingen i kroppen vår blir mye større enn den ville ha vært om dyrene vi spiser hadde blitt foret med gress, eller at de i det minste hadde tilsatt mer Omega3 til kraftforet, noe som er fullt gjennomførbart og anbefalt...se bare her.....:heia: Edit: Legger til et par linker til fra samme kilder......Husdyrforsøksmøter Broilerfôr |
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
Oksidativt stress vil vi alltid utsettes for, uansett om vi hadde spist 100% mettet fett. Når kroppen produserer energi, oppstår frie radikaler. Disse må "bekjempes" med antioksidanter, slik at de ikke kan gjøre skade i kroppen. De sterkeste antioksidantene produserer kroppen selv, f.eks. glutation. |
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
(KAN ikke kroppen produsere FETT selv altså? Really? ;) Føles slik innimellom :lol: ) |
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
Jeg sier ikke at vi skal spise 100% mettet fett...det er en umulighet så vidt jeg kan se...... |
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Må få legge til at jeg gjerne vil ha mine antioksidanter fra maten jeg spiser, ikke i pilleform....
Som en ser av opplysningene i linkene jeg la inn her over innholder kjøttet vi spiser mye antioksidanter....Og ettersom bøndene lærer av de forsøkene forskerne på Ås har gjort og tilsetter kraftforet de nødvendige ingrediensene vil balansen mellom Omega6 og Omega3 bli bedre og vi trenger ikke lenger holde tilbake på å spise kylling og svinekjøtt fordi de kan ha feil fettsyrebalanse...... Jeg er på stadig jakt etter oksekjøtt fra dyr som bare er gressforet, men det er en jakt som ofte ender med bomtur....:( |
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Tusen takk for linken, smgj.....:D
|
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
Mangel på riboflavin er likevel ganske sjelden, og skyldes som oftest utilstrekkelig energiinntak eller sykdomstilstander i tarmen. Jeg publiserte en artikkel om riboflavin i dag, som du kan lese her. |
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
Det er ikke så farlig, jeg vet hvordan finne info om det:) Kuult at du skriver artikler om det. |
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sorry, feil link. Her er riktig :)
Jeg har en oversiktsside over alle næringsstoffene, der finner du link til alle artiklene etterhvert som de kommer ut :) |
Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Her er en interessant link.....:)
|
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
Om vi skal være veldig pirkete, så inneholder den også et par faktafeil, som f.eks. at fet fisk er en god kilde til alfa-linolensyre, som er det egentlige navnet på det de der kaller linolensyre. Om du vil ha en skikkelig gjennomgang av de essensielle fettsyrene, og hva de gjør i kroppen, kan du lese denne artikkelen... |
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Sv: Antioksidanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:41. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no