Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50234)

FrkMarge 06-01-12 22:17

Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
I dag lagde jeg fiskekaker på lavkarbovis og de ble faktisk kjempegode.
Jeg brukte fiskerester fra fryseren; en pakke frossen torsk, 3-400g lyrfillet og en stor selvfisket makrell.
Alt ble hakket i foodprosessor sammen med masse fløte, 2 egg, 2-3 dl rapsolje, salt, pepper og gressløk.

Farsen ble fin og fast og jeg stekte dem i en blanding av smør og rapsolje.

Men så kommer spørsmålet: Jeg skulle ønske de ble mer kremet, slik som vanslige fiskekaker man kjøper... litt sånn som fiskepudding... hvordan får man til det?:confused:
De kunne også ha vært litt mer sammenhengende etter min smak, for de var litt vanskelige å steke uten å falle fra hverandre.

Kakene må være glutenfrie og så lavkarbo som mulig:)

Noen som har tips her?

langaard 06-01-12 22:19

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av FrkMarge (Innlegg 1278300)
I dag lagde jeg fiskekaker på lavkarbovis og de ble faktisk kjempegode.
Jeg brukte fiskerester fra fryseren; en pakke frossen torsk, 3-400g lyrfillet og en stor selvfisket makrell.
Alt ble hakket i foodprosessor sammen med masse fløte, 2 egg, 2-3 dl rapsolje, salt, pepper og gressløk.

Farsen ble fin og fast og jeg stekte dem i en blanding av smør og rapsolje.

Men så kommer spørsmålet: Jeg skulle ønske de ble mer kremet, slik som vanslige fiskekaker man kjøper... litt sånn som fiskepudding... hvordan får man til det?:confused:
De kunne også ha vært litt mer sammenhengende etter min smak, for de var litt vanskelige å steke uten å falle fra hverandre.

Kakene må være glutenfrie og så lavkarbo som mulig:)

Noen som har tips her?

Hva med og blande litt jbk i farsen?

FrkMarge 06-01-12 22:56

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av langaard (Innlegg 1278303)
Hva med og blande litt jbk i farsen?

Vl det gjøre dem mer "pudding"-aktige da?
Jeg lurte på om jeg burde hatt i litt fiberhusk, men vet ikke om det passer i fiskekaker:confused:

Gerd 06-01-12 23:00

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
Jeg bruker fiberhusk i kjøttkaker/medisterkaker :)

F.eks. her http://forum.lavkarbo.no/album.php?a...pictureid=2968

Så ser du litt mengdeforhold :)

langaard 07-01-12 00:52

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av FrkMarge (Innlegg 1278330)
Vl det gjøre dem mer "pudding"-aktige da?
Jeg lurte på om jeg burde hatt i litt fiberhusk, men vet ikke om det passer i fiskekaker:confused:

Jbk og fiberhusk smaker jo ingenting, verd et forsøk:)

Lemen 07-01-12 01:34

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
På God Morgen Norge lagde Wenche her en dag fiskeboller, men det ble brått til fiskekaker fordi konsistensen ikke ble bra nok til å bli fiskeboller. Nå var dette riktig nok helt ordinær fiskemat og ikke lavkarbo, men forklaringen til Wenche på at de ble så skjøre var at fisken var fryst, og da mistet man den gode bindeevnen til fisken. I tillegg burde fisken og de andre ingrediensene være iskalde når man lager farsen.

Se link til forklaringen hennes her:

http://webtv.tv2.no/webtv/?progId=584410&treeId=777

FrkMarge 07-01-12 03:53

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
Ja nå hadde min fisk vært fryst riktignok..., men jeg har prøvd å lage fiskekaker før med fersk fisk og den ble heller ikke slik "pudding" aktig... altså mer som fiskepudding, ikke som seikarbonader om dere skjønner?

Dolsi 07-01-12 10:36

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
For å få fiskemat puddingaktig slik industrifiskematen er, så må man rett og slett spe dem godt.
Det får man vel neppe til med lavkarbo, dessverre.
Selv er jeg ikke glad i fisk så jeg liker godt fiskemat som er veldig spedd. Jo mindre fiskesmak på fiskematen, jo bedre liker jeg det, men jeg vet jo at da er fiskematen veldig spedd og med det, langt fra lavkarbo.
Prøvde å lage fiskekaker selv uten å spe de noe særlig,men det ble ikke noe godt, smakte alt for mye fisk, og ble som beskrevet her, porøse og langt fra puddingaktige :o

Dietta 07-01-12 10:46

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
Kanskje det ville hjelpe hvis du øker mengde fløte og heller bruker mindre olje ?

Dolsi 07-01-12 10:48

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
I kjøpefiskekaker er det potetmelet som gjør de puddingaktige, så jeg vil tro man må spe med noe erstatning for potetmel dersom det finnes noe slikt som egner seg når man lever lavkarbo :)

Lemen 07-01-12 10:50

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av FrkMarge (Innlegg 1278379)
Ja nå hadde min fisk vært fryst riktignok..., men jeg har prøvd å lage fiskekaker før med fersk fisk og den ble heller ikke slik "pudding" aktig... altså mer som fiskepudding, ikke som seikarbonader om dere skjønner?

Det var vel egentlig ikke puddingkonsistens jeg først og fremst tenkte på da jeg skrev det med fersk fisk og iskalde ingredienser, men på bindeevnen siden du sa de falt fra hverandre da du stekte de. Det blir vel to forskjellige ting?

Nerthus 07-01-12 11:03

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
Må du ha olje i? Jeg har laget disse flere ganger (uten bacon), og selv om de ikke blir så faste som butikkfiskekaker, så er det ingen problem og steke de eller ha de i saus når de skal varmes opp uten at de holder på å falle fra hverandre :)

Det er alfa og omega at man bruker kalde ingredienser (og setter inn i kjøleskap imellom "batchene". Bruk søen fra den tinte fisken også. Og saltet gjør en virkelig hovedoppgave med å binde sammen. (Masse egenerfaring hehe).

Det er ikke noe problem og bruke frossen fisk ihvertfall!

FrkMarge 07-01-12 16:51

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?
 
Her var det mange gode tips :)

Om jeg skal ha mer fløte i ville det ikke vært farse men suppe... jeg brukte godt over en putt med fløte til den mengden fisk jeg hadde i + litt vann som jeg risitet ut kartongen med. jeg brukte ikke mye olje heller i forhold til fisk.
Farsen var for løs til å kunne rulles i hånden, jeg "satte" dem i pannen med 2 skjeer.

Fisken var iskald, og faktisk ikke helt tint når jeg kjørte den i hurtigmikser. Saltet hadde jeg i nettopp pga bindeevnen fordi jeg regnet med at det var det samme der som med kjøttdeig? (Jeg har vokst opp med en mor som har gått på gammeldags husmorskole, så jeg har fått mange gamle tips inn med morsmelka :) ).

Ang mel, så vet jeg at det er en eller annen form for mel i alle slike kaker opprinnelig..., men siden kjøttkakene mine fint klarer seg uten hvetemelet jeg før brukte, så håpet jeg at det var sånn med fiskekaker også:o
Nå er jo potetmel bedre for meg enn hvetemel da (har glutenintoleranse)... jeg kan jo vurdere å teste det ut og se hvordan det blir med potetmel (på tross av lavkarboen??)

Fiskesmak gjør ingenting. Smaken liker vi alle sammen. Gutten på 8 skrøt masse av kakene og spiste 4 stykker til middag:D. Så utvanning av smak er ikke noe must her hos oss.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:00.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no