![]() |
Redningsaksjon for mørbrad
Jeg kjøpte en mørbrad jeg stekte som roastbeef, men synes ikke den ble spesielt god ... Lite smak, rett og slett. Forslag til redningsplanke?
(Tenker en eller annen type gryte, men vet ikke helt hva som passer best. Noe med rødvin i, kanskje?) |
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Sitat:
|
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Høres ikke dumt ut, Kanutten! :)
|
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
...men ikke la mørbradbiffen koke i 2-3 timer – da blir det tyggegummikonsistens. Stek den ferdig og ha den heller i de siste 10 minuttene av kokingen.
- |
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Sitat:
|
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Sitat:
|
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Den chicken tikka sausen du har lagt ut her inne er veldig god med biff også :ja:
|
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Sitat:
|
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Sitat:
Desto tettere og finere muskelfibre det er i kjøttet, desto hardere og mer tyggegummiaktig blir det ved langvarig koking. Grunnen er at langvarig varmepåvirkning får kjøttfibrene til å trekke seg sammen og skrumpe inn. Indrefilet, ytrefilet, mørbrad og flatbiff er eksempler på slike tettfibrede kjøttstykker. Bog, bibringe og høyrygg er grovere og løsere i fibrene, og må tvert om ha lang koke- eller steketid for å bli mørt og lett og tygge. Gjør et forsøk selv, så skal du se at dette stemmer. - |
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Sitat:
Men indrefileen trenger mye kortere tid enn mørbraden så jeg planlegger kjøttet alt etter hvor lenge det skal koke.... |
Sv: Redningsaksjon for mørbrad
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:46. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no