Vis enkelt innlegg
Gammel 16-04-11, 19:55   #1
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Fedons mandelkjeks (for alle filosofier)

Denne er sikkert lagt inn her før, men jeg minner alle på denne siden det snart er påske. Denne er skikkelig kjapp og enkel å lage!


Fedons mandelkjeks
30-40 stykker

100 g smør
1 dl fruktose. For de på lavere karbomengde enn Fedon, bruk tilsvarende mengde med sukrin/splenda, ol
250 g (4 dl) mandler. Males i kjøkkenmaskin sammen med søtstoffet og evt kanel
1 1/2 ts kanel hvis du vil

Stekes i ovn ved 160 grader i ca. 15 minutter.

Smelt smøret på lav varme i en kjele.
Bland i søtstoffet og de malte eller finhakkede mandlene. Rør det hele godt sammen.
La det avkjøle noe.
(Kjevle og klapp ut deigen til ca. 4-5 mm tykkelse.
Skjær ut små snipper, trykk ut deigen med et eggeglass eller bruk små pepperkakeformer. Løft kjeksen med en ostehøvel over på et bakepapirkledd stekebrett. La det være ca. 1 cm mellomrom mellom dem. )

Stek kakene midt i ovnen til de er gjennomstekte og gylne. Husk at fruktose blir lettere brunt enn sukker. La de bli kalde på stekebrettet før du legger dem i en kakeboks.

Det går fint å bare klappe ut deigen med hendene rett på bakepapiret. Synes det er kjekt å unngå å flytte dem over en og en.


Jeg tok i litt kanel også, ca en og en halv teskje.

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat