Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 31-12-09, 01:07   #1
arnakristin
Seniormedlem
 
arnakristin sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Drammen
Innlegg: 2.035
arnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt av

Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Hei,
Stadig flere oppdager lavkarbo og nye medlemmer kommer til i et jevnt sig hele året med noen klassiske topper i januar, før og etter sommerferien så jeg tenkte at jeg skulle legge inn et etter hvert ikke så reint lite innlegg her med noen praktiske råd til nykommere på forumet og i lavkarbo verdenen.

Lavkarbo er ikke en motediett, det er ikke en rødt-kjøtt diett, det er ikke en nullkarbo diett, det er ikke en spis-så-mye-fett-du-orker diett, det er heller ikke en spis-så-mye-proteiner-du-orker diett… Sånn, nå håper jeg at jeg har avfeid de fleste mytene folk måtte ha vedrørende lavkarbo kosthold.
Lavkarbo er nemlig et kosthold der man spiser bare ren, uprosessert mat; kjøtt, fjærkre, fisk, skalldyr, grønnsaker, noe bær, egg og meieriprodukter.
Men husk for all del og ikke å la deg lure av ”sukkerfritt”, ”naturlig”, ”glutenfritt”, ”helsekost”… Regel nr. 1 er å lese næringsinnholdet på alle matvarer/ingredienser du har tenkt å bruke.

Før du gir deg i vei med en drastisk endring av ditt kosthold så er det viktig at du vet hva du driver med så jeg anbefaler alle å lese minst en lavkarbo bok. Har du ikke en i hånda allerede så løp til nærmeste bibliotek eller bokhandel og anskaff deg nødvendig faglitteratur.
Forumet her er unikt, men det er brukerstyrt av en gjeng kunnskapsrike, ulønnede, frivillige som utøver ulike varianter lavkarbo kosthold så forumet har sine begrensninger derav rådet: LES FAGLITTERATUR.
Først og fremst lær deg å søke på forumet, les og lær før du begynner å stille spørsmål, uansett hvor dumt du tror spørsmålet ditt er så er det helt sikkert blitt stilt før.

Les og lær – kunnskap er makt! …og med kunnskapen på plass så slipper du å være ’’, ’’, fortvilet og forvirret…

…eller som BitTorres sier det: Å gå over til lavkarbo uten kunnskap er som å gå rundt på loftet uten lys, du "dunker" borti ting overalt.

Dersom hovedhensikten med kostholdsomleggingen din er vektnedgang så vil jeg på det sterkeste anbefale at velger deg en bestemt lavkarboretning anskaffer deg boken og supplementer med kunnskap her på forumet, bøker kan du eventuelt kan låne på biblioteket. Når du har valgt en lavkarbo retning du kan leve med, lær deg mest mulig om det kostholdet du har valgt og følg det til punkt og prikke.
Mange nye henger seg på i de ulike ”Måneds”-starer trådene, der man følger hverandre i medgang og motgang – eller nedgang, stillstand og oppgang om man vil. Er man helt fersk på lavkarbo så kan det være lurt å lese igjennom en gammel ”Måneds”-starter tråd da de samme nybegynner spørsmålene ofte dukker opp her.
Søkerfunksjonene:
Det finnes to søkerfunksjoner på forumet og de finner du her:
’søk i forum’ kan du begrense søket til ulike deler av forumet:
Søk på forumet via google. Google søk er nå også mulig fra alle sidene, se øverst til venstre.
Før du begynner å poste innlegg på forumet så bør du ha lest disse: Informasjon

Lavkarbo
Lavkarbo er et samlebegrep på karbo redusert kosthold hvor kh inntaket pr dag varierer fra tilnærmet null til 150.
Svenskene definerer lavkarbo opptil 100 kh pr dag.
Vitenskap og Fornuft (VOF) har følgende definisjon:
LCHF står for et karbohydratfattig, fettrikt kosthold.
Strengt LCHF-kosthold: Her kommer inntil to prosent av energien fra karbohydrater. Dette tilsvarer maksimalt 10 g per dag.
Normalt LCHF-kosthold: Her kommer inntil fem prosent av energien fra karbohydrater. Dette tilsvarer maksimalt 25 g per dag.
Øvre grense for LCHF-kosthold: Her kommer inntil ti prosent av energien fra karbohydrater. Dette tilsvarer maksimalt 50 g per dag.
Liberalt LCHF-kosthold: Her kommer inntil 20 prosent av energien fra karbohydrater, tilsvarende maksimalt 100 g per dag.

Denne artikkelen gir en god oversikt over de ulike lavkarbo retningene: Hva er lavkarbo?
Mange av de som har som hovedhensikt å gå ned i vekt velger som oftest en ketogen diett med inntak opp til ca 25 kh pr dag, en god del er i ketose helt opp til 50 kh pr dag. De som ikke ønsker å leve ketogent, samt mange på vedlikehold spiser 30–60 kh pr dag. De aller fleste ligger på under 72 kh pr dag, ref. Lutz (Boka: Bedre uten brød).
Tommelfinger regelen er at jo mer kh dess mindre fett, men den generelle oppfatning er at man ikke behøver å redusere fettforbruket før man overstiger 72 kh, ref. Lutz (boka: Bedre uten brød).
Da de ulike lavkarbo retningene har ulike tilnærminger til kostholdet så kan det være lurt og velge en retning man kan leve med og følge den. Når man har lært seg masse om lavkarbo generelt og egen kropp spesielt så kan man lettere tilpasse kostholdet i forhold til egne behov.
Husk også å oppgi hvilke lavkarbo retning du følger når du stiller spørsmål, da er det mye lettere å svare konkret på ditt spørsmål. Dersom du insister på egenkomponert versjon så oppgi i alle fall hvor mange kh du har lagt deg på hver dag. Det kan også være lurt og oppgi høyde, vekt og hvor mye du skal ned, litt ulike tilnærminger om man bare skal ned noen få kilo kontra mange…
Informasjon om de ulike lavkarbo retningene finner du her.

Matvarer
Ett par hendige innføringsbrosjyre: ’LCHF på 3 minutter’, Doktor Dalqvists kostprogram.
En av grunnene til at mange går i nybegynnerfella – for lite fett – er at vi har blitt indoktrinert om hva som er sunt og helt ubevist velger magre kjøttalternativer. Det aller beste er om man greier å få i seg det man trenger av fett igjennom våre matvalg.

Kjøtt: bacon, ”grillskiver”- sideflesk, ribbe, entrecôte, kjøttdeig, medisterdeig, nakkekoteletter…
Fisk: laks, ørret, makrell, sild, brisling…

Grønnsaker: de som vokser over jorda bortsett fra mais (minimais er OK) i tillegg så kan man spise noe løk. Husk at bl.a. bladsalat og agurk ikke inneholder mye næring, så variasjon er veldig viktig.
Grønnsaker kan: wokkes, stekes, kokes, bakes, grilles, smørdampes… Finn fram den vegetarkokeboka du har gjemt helt bakerst i bokhylla eller lån en på biblioteket for inspirasjon.
Husk gode olje- eller rømmedressinger på salaten.

Mange med fettforbi tar gjerne: et par shot olivenolje; udos choice; cocosa, MTC olje, etc for å øke fettinntaket, men som sagt det beste er om man får i seg nok fett via maten.
I og med at samfunnet enn så lenge ikke er tilpasset oss på lavkarbo så må man stort sett finne seg i at man nødvendigvis må lage det aller meste av maten fra bunnen av. I tillegg må man sette av tid til litt planlegging for lunsj på jobben og ikke minst hva man gjør i situasjoner der man ikke har kontroll på matlagingen.
Her på forumet finnes det et vell av matoppskrifter tilpasset lavkarbo og lista vokser for hver dag som går, husk bare å sjekke om ingredienser og kh innholdet i retten passer til din valgte lavkarbo retning. Husk også at din favorittmat ofte med enkle knep kan gjøres lavkarbo vennlig. I tillegg så er det masse inspirasjon å hente i gamle kokebøker fra den gang man måtte lage alt fra bunnen av og når det gjelder variasjon på grønnsakene så har vel de fleste en vegetarkokebok godt gjemt ett eller annet sted.

Mat - inspirasjon:
Oppskriftsdelen av forumet
Hva har du spist til frokost i dag
Lunsj
Hva skal du ha til middag i dag-tråden
Hva har du spist til kveldsmat i dag
Samling av oppskrifter for lavkarbo.no
Suppetråden! - samletråd
Hjemmelagede krydderblandinger -samletråd
Marinade-tråden -samletråd
Den store grillmat-tråden -samletråd
Tips til middag med kjøttdeig -samletråd
Tex Mex mat -samletråd
Tapaz og Meze (samletråd)
Thai mat (og andre asiatiske retter) -samletråd
Den store pizza-tråden -samletråd
Din beste fiskeoppskrift -samletråd
Grønnsaksretter og –tilbehør til middag (samletråd)
Den store majones-tråden -samletråd
Våre fantastiske lavkarbosauser -samletråd
[size=3]Hva er din dressingfavoritt? -samletråd
[size=3]Den store brød-lenke-tråden -samletråd
Den store vaffel, pannekake og lappe-oppskriftstråden -samletråd
Smoothie oppskrifter – her kan du dele din favoritt! -samletråd
Juleoppskrifter - samletråd
Nannahs oppskrifter

Gerd’s livsstil, ukeplaner ketolysevennlig mat og linker til Gerds mange gode oppskrifter
MineOppskrifter.no/Lavkarbo
Handleliste for startere
Hva handler lavkarbere på handletur til Sverige?

Nyttig eksterne lavkarbo linker:
Doktor Dahlqvists blogg
Airams matblogg
Fettbra mat – bätter brödlös än rådlös
Kostdoktoren.se
LCHF Norge
KOS
Lena Beatrice
Min lavkarbomat
Ramblings of a carvinore - Pål Jåbekk
espenrostrup: Helse livstil og kosthold
Thomas Geisners blogg

Har du (lavkarbo)blogg

Annet nyttig:
Slankemeny fra dr Fedon Lindberg – Ned i vekt uten stress

Dersom man skulle lure på hva næringsinnholdet i ulike matvarer/ingredienser så kan man slå opp på i Matvareguiden, Næringsinnhold.no eller Protein.no, finner du det ikke der søk på hjemmesidene til produsenten av varen/ingrediensen om det ikke finnes der så kontakt dem.

Ofte stilte mat/ingrediens spørsmål:
CC: Cottage Cheese
CF: Crème fraîche
Fiberhusk: Pulverisert Psylliumfrøskall, fortykningsmiddel, fin til bakverk, brød, knekkebrød fås kjøpt i matvarebutikker, og mye billigere i Sverige.
JBK: Johannesbrødkjernemel, fortykningsmiddel til grøt, jevning av supper og sauser fås på helsekosten.

Mange lurer på om de spiser riktig med tanke på fett, proteiner og kh, på sider som for eksempel Diett.no og Mat på Data kan man legge inn det man spiser i løpet av dagen og få regnet ut hvor mye av hva man spiser. Det har vist seg at mange av disse programmene ofte innholder feil opplysninger vedrørende kh innholdet, så husk og sjekk tallene. Vil også nevne at Homer Simpson har utarbeidet et skjema i Excel og det finner du i denne tråden her: Beregne Energiprosent.
Mange spør om det er nødvendig å veie maten – da spør jeg hvordan kan man vite hvor mye kh man får i seg om man ikke gjør det. Jeg veide alt i begynnelsen og noterte ned kh verdiene for det jeg normalt brukte, etter en stund sitter det i fingrene. Personlig synes jeg veiingen var en viktig del av lavkarbo-læringsprosessen, på samme måte som å lese varedeklarasjonene på samtlige matvarer.
I tillegg til å forbedre kostholdet er det mange som er/blir opptatt av trening, og her finner du trenings-delen av forumet. Vil egentlig oppfordre ALLE og ta en tur innom treningsforumet – med eller uten treningsdress, mye nyttig lesing for alle der inne.
Så har vi ”måneds”-treningsufordrings trådene er man legger inn antatt treningsminutter/økter man ønsker å gjennomføre den måneden og rapporter inn etter fullførte økter. Mange finner denne tråden veldig motiverende, da man har et lite press på seg til å strekke seg etter det oppsatte målet – litt sånn ”riset bak speilet”.

De mest vanlige nybegynner spørsmålene:
Barer: De aller fleste typer barer er ikke egnet på lavkarbo, Atkins barene kan spises, men de bør ikke anses som måltiderstatninger. De innholder mye kunstig søtning som kan trigge søthungeren, noen opplever magebesvær ved inntak av kunstig søtningsmidler. Mange bruker barene som nød proviant og/eller godteri en sjelden gang.
Bivirkninger: Disse gjelder spesielt for de som skal i ketose. Det er ikke unormalt at man føler seg uvel i overgangen til lavkarbo/ketose, det kan vel sies å være kh-abstinenser med følgende hodepine, uvel, kvalme, forstoppelse, diaré... For de aller fleste vil ubehaget gå over i løpet av noen dager mens noen vil kunne ha ubehag i opptil to uker. Omstillingen fra høykarbo til fettforbrenning er en svært krevende prosess for kroppen og det kan derfor ta opp til 4 uker før kroppen komme i optimal fettforbrennings modus.
Fettforbi: Vi har alle blitt indoktrinert med hvor farlig fett er og enkelte har litt problemer med fettinntaket til å begynne med. For mange kan det derfor være lurt å begynne med litt fett og øke på etter hvert. I tillegg så anbefaler jeg sterkt at man leser de fett-linkene man finner i denne tråden.
Forventet vektnedgang:Ikke alle raser ned i vekt – det bare virker sånn, man blir fort blendet av alle suksesshistoriene her inne på forumet.
Her har altfor mange altfor høye forventninger, husk at kroppen ikke er en maskin, det beste er å gå ned 0,5-1 kg pr uke, husk at hode (det mentale) også skal følge med.
Hvor mye og hvor fort man går ned er individuelt og er også avhengig av flere faktorer; hvor mye man skal ned, de som skal ned mye mister ofte mye i begynnelsen; hvor mye vann man har i kroppen da man som oftest mister mye vann i begynnelsen; hvilket kosthold man har før man begynner på lavkarbo; har man drevet med jo-jo slanking tidligere kan også virke inn, etc. Husk at sykdom, medisinering etc kan innvirke på vekttap.
Hjelp jeg går ikke ned/vekta står stille:Ha i minne at kroppen ikke er en maskin, noen ganger vil vekta nødvendigvis stå stille, noen kan endog gå opp noen kilo i forbindelse med mens og/eller eggløsning. …man snakker ikke om platå før vekten har stått helt stille i minst 4 uker. Husk også at kroppen kan trenge opp til 4 uker for å omstille seg til å komme skikkelig i gang i fettforbrennings modus. Har man gått ned mye på kort tid så er det helt normalt at kroppen trenger en ”tenkepause” – mange opplever lite eller ingen nedgang i uke 3-4. Har man nådd et platå så gå igjennom kostholdet ditt nøye og eventuelt sjekk det ut for de mye omtalte partystopperne. Husk også at salt mat binder vann i kroppen, mange som har fått seg en overraskelse dagen etter et spekematsgilde for eksempel.
Idealvekt: Lavkarbo er vektregulerende men hva hode og kroppen mener er idealvekt er ikke alltid i samsvar med hverandre.
Kalorier: På lavkarbo er det kh/fett inntaket som gjelder, kun i ekstremt få tilfeller er man nødt til å sjekke kalorinivået dersom vekten stagnerer.
Ketosestixen: Utslag er utslag, det finnes ikke grader av ketose, mørk farge kan derimot være en indikasjon på at man drikker for lite vann. For mest korrekt resultat skal man ta testen minst to timer etter siste måltid på kvelden. Dette fordi de aller, aller fleste - lavkarbo kosthold eller ikke vil teste positivt på morningen da det er lenge siden man har spist.
Vi opplever at mange blir hekta på bruken av stiksen, men husk at stiksen sier ingen ting om hva som skjer i kroppen din, kun i urinen. Stiksen er ømfintlige og kan fort bli ubrukbare, i tillegg så er det enkelte som opplever manglende utslag i forbindelse ved mens og/eller eggløsning eller etter en hard treningsøkt.
Kos=mat: Mange må også jobbe en del med den mentale biten som henger sammen med kostomleggingen. Mange av oss som har havnet her inne forbinder ordet kos med ordet mat, vel man kan faktisk kose seg uten at mat er involvert men som sakt her har mange ofte en jobb å gjøre. …men mange bruker nok litt tid på å innrømme for seg selv at de faktisk har et mentalt problem i forhold til mat.
Kosttilskudd: Er anbefalt på ketogene dietter, hvilket merker man velger er opp til hver enkelt men vil bare minne om at Ketolyse tablettene er spesielt designet for å optimalisere Ketolyse kuren. Mange tar krom for å hjelpe på søtsuget. I tillegg tar mange magnesium, på kvelden, for å motvirke leggkramper, særlig når man skal sove.
Måltider: Du skal spise når du er sulten, og spise deg passe mett, ikke stappmett om det blir 2 eller 5 måltider pr dag har ingenting betydning. Det er ikke unormalt at man spiser mye i begynnelse, de fleste ender opp med å spise 2-3 måltider pr dag.
Nybegynnerfeil: De aller vanligste nybegynner feilene er at man får i seg for lite fett og drikker for lite vann. …og at man ikke har lest nok og spiser noe man trodde var lovlig. Husk at sukkerfritt ikke alltid er sukkerfritt i lavkarbo forstand.
Partystoppere: Dette er ulike matvarer som har vist seg å være faktorer som kan hindre vektnedgang uten at man helt kan forklare hvorfor og er veldig individuelt. De mest vanlige er bl.a. nøtter, tomater, brød erstatninger, søtningsmidler, meieriprodukter bortsett fra smør. Andre faktorer er smerter, sykdom, medisiner, dårlig søvnkvalitet og sist men ikke minst STRESS. I og med at vektnedgangen går i rykk og napp så anser man at man ikke bør eksperimentere med de ulike partystopperne før vekta har stått stille i minst 4 uker.
Prikker/Rykte: Slik fungerer ryktesystemet
Sukkeralkoholer: Sukkeralkoholer (polyoler) kan trekkes fra totalsummen av kh da sukkeralkoholer ikke tas opp i kroppen på samme måte som sukker/sukkerarter. Når det er sagt så er det mange som får mageknip/diaré av det mest brukte av sukkeralkoholene: Maltitol.
Sukkerarter: Dette er sukker og må derfor regnes med i kh regnskapet.
Sult følelse: Mange opplever at de ”mister” sult følelsen, man må faktisk oppdage hva sult er helt på nytt da man ofte forvekslet blodsukkerfall med sult. …og på lavkarbo får man et veldig stabilt blodsukker.
Søtningsmidler: Sorbitol, xylitol og lignende søtningsmidler skal unngås da de ikke er ”sukkerfrie” i lavkarbo forstand. Splenda, Natreen og Sukrin er noen av de som blir brukt. …men husk at for eksempel aspartam ikke er bra for kroppen og av noen sett på som rein gift. Prøv og hold bruken av søtningsmidler til et minimum da det kan være med på å trigge søtsuget og det er for noen også en partystopper. Mange reagerer med mageknip/diare på maltitol som finnes i mye av de sukkerfrie godteriene.
Søtsug: Det aller beste er om man greier å holde seg unna kunstig søtningsmidler. Det handler ofte om følelser, om unnskyldninger og trøstespising. …og ikke minst at man har brukt/bruker mat som staff og/eller belønning… man MÅ ikke dytte noe i munnen for å kose seg, her har mange en stor jobb å gjøre på det mentale plan, det går an å bryte mønstre men det kan ta litt tid. Erfaringsmessig så er søtbehovet minimalt når man greier å få i seg nok fett i løpet av dagen. …og tro det eller ei, søtsuget forsvinner som oftest relativt fort for de aller, aller fleste. Husk at krom kan være nyttig å ta dersom man sliter med søtsuget.
Ticker: Den greia som viser framgang eller skal vi si nedgang på vekt/BMI, Ticker Factory – en guide
Trening: Det er mange myter ute og går vedrørende lavkarbo og trening, det er fullt mulig å spise lavkarbo og trene på toppidrettsnivå. Anbefaler at dere alle tar dere en tur innom treningsdelen av forumet, mye nyttig informasjon for ALLE – treningsfriker, mosjonister, for de som har kropper som ikke tåler store belastninger og til og med for de som er helt anti-trening.

Stille spørsmål:
Oppfordringen er at man leser boken og i forumet før man begynner å spørre om grunnlegende ting.
Forumreglene
Angående navn på tråder
FAQ – vanlige stilte spørsmål.
Husk å oppgi hvilken lavkarbo retning du følger, dersom du sverger til egenkomponert så må du i alle fall oppgi hvor mange kh du har valg å ligge på hver dag. Dersom du lurer på noe vedrørende menyen din så må du også oppgi hva og hvor mye du spiser i tillegg til lavkarbo retning. Dersom du lurer på hvorfor du ikke går ned i vekt er det viktig at du også får med høyde og vekt, ulike tips for de som skal ned mye kontra de som kun har igjen ønskekiloene.

Svare på spørsmål:
Husk å gi svar i henhold til den lavkarbo retningen som spørsmålsstilleren følger. Svaret kan nemlig være vesentlig forskjellig om den som spør spiser ketogent eller følger Lutz. For all del, ikke svar på noe du overhode ikke har greie på, eller tror du har greie på, det er fortsatt mye feilinformasjon, myter og antagelser ute og går.

Alle tråder som er klistret (de ligger alltid øverst under sine respektive kategorier) bør () leses.
Her er noen utvalgte tråder jeg mener ALLE har god nytte av å lese:
Alt du har ønsket å vite om ketose
Er fett og ketose farlig
Hvorfor fettholdig kost øker fettforbrenningen
”Det legger seg i årene”
Minikurs om kolesterol
Et ordentlig svar på hvorfor mye fett er viktig
Derfor må man drikke vann for å forbrenne fett
Magiske kropper, magiske tall
Høyfettkosthold og utholdenhet
Styrketrening og lavkarbo
Alkohol, lavkarbo og ketose
Fakta om utskeielser på lavkarbo
Unngå å bli lurt av søtstoffer
Tips til nybegynnere
Mat! Kos, nødvendighet eller begge deler?
Opplever du stagnasjon i vekttap – sjekk her!
Hvorfor man ofte står stille eller går OPP i vekt på lavkarbo!
Fra tid til annen dukker det opp noen ekstremt anti-lavkarbo mennesker opp her på forumet, det fine med det er at de får svar på tiltale av noen veldig kunnskapsrike forumsmedlemmer. Legg også merke til hvor lite overopphetede diskusjoner vi har her på forumet, det er utrolig hva et stabilt blodsukker har å si.
Lavkarbohydrat-teoriene er manipulasjon

Kjempefine refleksjoner over livet med lavkarbo kosthold:
Ett år med lavkarbo
1 år på Ketolyse/lavkarbo
Et år på Ketolyse og fantastiske resultater
Har lyst til å dele min historie med dere

Vi har alle dårlige dager, selv på lavkarbo, så når stress og/eller motløsheten tar overhånd så er dette obligatorisk lesning:
Dette er IKKE en sjampo reklame!
Tålmodighet og slankestress
Lavkarbo-opptur
100 tips for å lykkes med lavkarbo og vektnedgang
Perspektiv, godt hjulpet av Google image
Den store vitsetråden
Bildetråden!
Bildetråden 30+

Ellers så gjelder Kardemommeloven her på forumet som så mange andre steder:

Man skal ikke plage andre. Man skal være grei og snill. Og for øvrig kan man gjøre hva man vil.
…når blodsukker endelig har stabilisert seg etter noen dager på lavkarbo så pleier ikke å være noe problem!

…og da er det vel bare å ønske alle lykke til!


Sist redigert av HP : 23-06-14 kl 21:48. Årsak: Revidert utgave: Februar 2011 (Furine byttet link 31.05.13)
arnakristin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 31-12-09, 10:31   #2
Charlott
Seniormedlem
 
Charlott sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Skreia, på sjølveste Toten ;)
Alder: 57
Innlegg: 4.182
Charlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastisk

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Veldig bra!

__________________Vanligvis er jeg tynn og bedårende, men i dag har jeg fri!

Charlott er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 31-12-09, 11:02   #3
A-p-o-c
Medlem
 
A-p-o-c sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2009
Innlegg: 65
A-p-o-c er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Kjempebra - TUSEN takk!

hilsen en av de aller nyeste!

A-p-o-c er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF/ketolyse nå i starten... Svar med sitat
Gammel 31-12-09, 16:56   #4
Areola
Supermoderator
 
Areola sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2005
Innlegg: 2.025
Areola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt av

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Wow for en jobb du har gjort Arnakristin!
Kjempebra!

__________________
Vil du ha en ticker? Les her
Areola er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lchf Svar med sitat
Gammel 31-12-09, 18:24   #5
bondetuppa
Medlem
 
bondetuppa sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Haugalandet
Alder: 48
Innlegg: 226
bondetuppa er ny på veien

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Knall!!! Flott jobb du har gjort der ja

__________________
Sterkest er den person som heller vinner over seg selv enn andre (lao-tze)
bondetuppa er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo - uten gluten og melkeproteiner. Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 17:29   #6
colour
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Dec 2009
Innlegg: 2
colour er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Supert : D

colour er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 17:44   #7
Fjortis
Juniormedlem
 
Fjortis sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2009
Innlegg: 38
Fjortis er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Tusen takk, veldig nyttig!
Jeg stusser allikevel på at alle hele tida sier at man skal undersøke om det finnes en tråd som tar opp det du lurer på og ikke lage en ny tråd. Dette er jo et forum og det er vel greit å ta opp ting flere ganger? Det meste har sikkert vært tatt opp her en gang, og det meste har nok ikke vondt av å bli gjentatt?

Fjortis er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo/ketolyse? Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 18:16   #8
frifuggel
Seniormedlem
 
frifuggel sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 60
Innlegg: 2.081
frifuggel begynner å bli godt kjentfrifuggel begynner å bli godt kjentfrifuggel begynner å bli godt kjentfrifuggel begynner å bli godt kjentfrifuggel begynner å bli godt kjentfrifuggel begynner å bli godt kjent

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Nja... Det er utrolig mye det blir spurt om, ikke bare flere ganger pr måned, men flere ganger pr uke, tilogmed pr dag, når det gjelder enkelte emner. Søkefunksjonen er gull verdt, så slipper man å spørre, og jeg har nå tro på at man faktisk lærer masse ved å bruke den, også. Ikke minst bli kjente med de forskjellige trådene her inne

__________________
Storkoser meg med verdens fineste lille gutt, en uventet og utrolig premie for riktig mat i 10 måneder..
frifuggel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tilpasset Fedonistisk :)) Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 20:13   #9
grotingeling
Seniormedlem
 
grotingeling sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Askøy
Alder: 51
Innlegg: 5.300
grotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt av

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Herlig samling med masse god informasjon - kjekk også for oss som ikke er "nybegynnere"

__________________
"The past is history, the future is a mystery, but today is a gift — that’s why they call it ‘the present’"


grotingeling er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intermittent Fasting/LCHF Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 22:34   #10
Krizzi
Medlem
 
Krizzi sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 101
Krizzi er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Kjempe flott Arnakristin, du har gjort en mega bra jobb til nytte for alle oss
Og ditt svar ang. ukritisk trådstart er jeg bare såååå enig i !!

__________________


Krizzi er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 15-01-10, 20:18   #11
sommerfugl
Il Mio Angelo Piccolo
 
sommerfugl sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Molde
Alder: 39
Innlegg: 1.431
sommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurssommerfugl er en virkelig god ressurs

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Bra oversikt!

__________________
sommerfugl er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Annika D, 80-80-20 Svar med sitat
Gammel 01-02-10, 21:47   #12
Arnhild
Seniormedlem
 
Arnhild sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2010
Hvor: Telemark
Innlegg: 686
Arnhild har en fantastisk aura rundt segArnhild har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Takk for masse nyttig informasjon

(hilsen en som er flittig bruker av søkefunksjonene )

__________________
Hemmeligheten bak suksess er hardt arbeid, det er derfor det er en hemmelighet... Karsten Isaksen
min journal


"Fettet sitter mellom ørene"
Arnhild er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 12-02-10, 20:17   #13
aslaug
Seniormedlem
 
aslaug sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.251
aslaug har en fantastisk aura rundt segaslaug har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Du verden for et flott startinnlegg på denne tråden, har ikke fått med meg denne før!!!
All ære til deg Arnakristin!!

__________________


aslaug er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 5-25-70 Svar med sitat
Gammel 20-03-10, 22:11   #14
Cassandra G
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2
Cassandra G er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Flott tråd

Cassandra G er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 06-04-10, 11:52   #15
sol75
Medlem
 
Medlem siden: Nov 2007
Hvor: Bergen
Innlegg: 71
sol75 er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Tusen takk for kjempefint innlegg - masse nyttig informasjon samlet på ett sted - DET kan jeg like!!!

__________________
"Your mind is like a parachute. It only works if it is open."


Min journal: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16137
sol75 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mindre karbohydrater - mer fett :)...kanskje jeg prøver meg på Ketolyse igjen etter hvert.. :) Svar med sitat
Gammel 25-04-10, 17:02   #16
Stupedama
Seniormedlem
 
Stupedama sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Østlandet
Alder: 56
Innlegg: 677
Stupedama er veldig godt liktStupedama er veldig godt liktStupedama er veldig godt liktStupedama er veldig godt liktStupedama er veldig godt liktStupedama er veldig godt likt

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

ArnaKristin, for en super jobb du har gjort! Tusen takk

__________________
***
Sunn og frisk, sterk og pen, mett og glad
- rik, slank og forelska Stupedame! La oss si hun veier omtrent 60 kilo. Mer i bloggen, under mål og vekt.
Stupedama er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindbergish Svar med sitat
Gammel 28-05-10, 09:32   #17
Maramara
Medlem
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Sverige
Innlegg: 262
Maramara er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Perfekt!!!
Fikk svar på så mange spörsmål o tips om tråder.

__________________
Min journal Delmål 5 kg til 14. Oktober. 2kg av 5kgStart 5 mai. 2010
Maramara er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Min Egen Lavkarbo verson ;) Svar med sitat
Gammel 18-06-10, 23:28   #18
søtmumsen
Juniormedlem
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Alder: 40
Innlegg: 26
søtmumsen er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Dette var veldig bra
Men jeg mååå bare spørre om noe jeg virkelig ikke får meg selv til å forstå,hehe. Titter nå på atkins.com på barene. Da jeg ser på næringsinnholdet er det totalt 18 g på baren. Men på pakken står det 3 karbs net... Ikke er det nok sukkeralkoholer til å trekke i fra heller, så hvordan går dette ann??

__________________


søtmumsen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren Svar med sitat
Gammel 18-06-10, 23:33   #19
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 56
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Ser ut som om det også må trekkes fra fiber!
Da stemmer det på en prikk!

I Norge er alt kostfibrene trukket fra, men ikke i land utenfor EU (?).

8g sukkeralkoholer + 8 g dietary fibre= 16 karber å trekke fra!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 18-06-10, 23:42   #20
søtmumsen
Juniormedlem
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Alder: 40
Innlegg: 26
søtmumsen er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Det kan det være ja Jeg sitter å sikler over alle disse nå, har så uuuuutrolig sjokoladelyst om dagen :/ Er ekstra ille nå som den månedlige er her
Tuuuusen takk for svar, du har reddet en ganske så gretten jente om dagen

__________________


søtmumsen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren Svar med sitat
Gammel 21-06-10, 21:38   #21
Linda1991
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jun 2010
Alder: 33
Innlegg: 1
Linda1991 er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Tusen takk, jeg er ny her og ser fram til og bruke dette forumet flittig!

Linda1991 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 20:57   #22
Fencer09
Nytt Medlem
 
Fencer09 sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Moss
Innlegg: 4
Fencer09 er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Takk for nyttig tråd. Masse bra informasjon på ett sted.

__________________


Fencer09 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 21-07-10, 08:38   #23
johnblund
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: spongdal
Innlegg: 2
johnblund er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Kjempe bra:-)

__________________
johnblund er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 21-07-10, 13:52   #24
Mailin
Medlem
 
Mailin sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Stavanger
Innlegg: 139
Mailin er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Opprinnelig lagt inn av arnakristin, her.


Søtningsmidler: Sorbitol, xylitol og lignende søtningsmidler skal unngås da de ikke er ”sukkerfrie” i lavkarbo forstand. Splenda, Natreen, spenda og Sukrin er noen av de som blir brukt. …men husk at for eksempel aspartam ikke er bra for kroppen og av noen sett på som rein gift. Prøv og hold bruken av søtningsmidler til et minimum da det kan være med på å trigge søtsuget og det er for noen også en partystopper. Mange reagerer med mageknip/diare på maltitol som finnes i mye av de sukkerfrie godteriene.
Sukkeralkoholer: Sukkeralkoholer (polyoler) kan trekkes fra totalsummen av kh da sukkeralkoholer ikke tas opp i kroppen på samme måte som sukker/sukkerarter. Når det er sagt så er det mange som får mageknip/diaré av det mest brukte av sukkeralkoholene: Maltitol.

Hei
Da har jeg et spørsmål igjen ang. søtning og sukkeralkoholer (som vel er samme greia? Øverst skriver du at de ikke er "sukkerfrie i lavkarboforstand" men under skriver du at sukkeralkoholene kan trekkes fra kh-innholdet. Litt forvirra!
Ellers, av personlig erfaring kan jeg si jeg har prøvd Cavalier-sjokolade med Maltitol uten å bli dårlig i magen, men når jeg spiste Stella-sjokolade søtet med acesulfam-K, og aspartam rumlet magen hele kvelden og jeg måtte løpe på do i tide og utide.... (spiste ca 85g begge gangene, dvs en plate) For meg tyder dette på at Maltitol tas opp i kroppen (og i blodet!) mens aspartam og acesulfam-K ikke gjør det men buldrer seg gjennom... Kan det være riktig? Er jo mange som reagerer veldig på Maltitol også....? Kan det variere fra person til person?

__________________Mailin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Eurodiet Svar med sitat
Gammel 01-08-10, 20:13   #25
Meniallverden
Juniormedlem
 
Meniallverden sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 58
Innlegg: 24
Meniallverden er på en erverdig vei

Sv: Til alle nybegynnere på lavkarbo …

Supert å finne en sånn "oppskrift". Det å kunne lese seg opp, finne inspirasjon og få gode råd fra så mange er helt utrolig
Det er en ting jeg lurer litt på..... hva bør man spise av vitaminer det er ikke mye jeg greier å finne om det.

__________________


Meniallverden er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo generelt Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Alle nybegynnere Happy H Ketolysekuren 2 03-04-08 15:46
Råd til nybegynnere! solsikke Ketolysekuren 12 28-10-07 16:25
Er lavkarbo bra for alle? Bringebær Lavkarbo generelt 6 05-03-07 15:53


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:00.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no