Sv: Nybegynner som treng litt hjelp til oppstarten
Hei og velkommen!
Jeg tenker at enten kan du starte på et Fedon-basert kosthold som tillatter en del matvarer med lav GI, slik at du i større grad kan spise litt fullkornpasta, naturris osv - eller så kan du rett og slett fortelle at du ikke tåler så godt potet, ris og pasta Rett og slett koble det til helse - og ikke vekt. Det er jo et faktum at noen tolererer mer karbohydrater enn andre i maten sin, så det burde være en gyldig forklaring Nå vet jeg ikke hva slags sykdom du har, men kanskje er det en som vil ha forbedring av et lavkarbokosthold også?
En vanlig potet til middagen av og til er faktisk ikke det aller verst, det går mer på mengder, chips osv.
Det finnes mange retninger innenfor lavkarbo, en fin oversikt er laget av Vegard Lysne her.
Ellers anbefaler jeg at du leser arnakristins nybegynnertråd som inneholder masse god informasjon en newbie trenger, og der får du kanskje nok info til å finne "din" måte og gjøre dette på 
En morsom erfaring jeg har gjort når jeg har middagsgjester er at jeg koker masse spaghetti til kjøttsausen til gjestene og en stor kasserolle med grønnsaker til meg selv. Grønnsakene går alltid først... kasserollen er skrapet, mens det er mengder igjen av spaghettien Gjør du endringer litt etter litt, vil du se at du kanskje ikke trenger og si så mye om maten, du kan innføre feks kokte grønnsaker til spaghettien, og se hva som skjer.
Tenk helse først - vektnedgangen blir liksom en bonus for din del 
|