Tråd: Gjær
Vis enkelt innlegg
Gammel 07-07-11, 20:06   #2
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Gjær

Sitat:

En mikroskopisk sopp som hovedsakelig blir brukt til brødbaking. Ølgjær og bakegjær er vanlige gjærsorter. Sammen med oksygen endrer gjær sukker til vann og karbondioksid. Når gjær blir tilsatt til deig med glutenrikt mel blir karbondioksidet fanget av gluten slik at deigen hever seg. Jo lavere temperaturen er, desto lengre tid tar det før deigen hever seg. Gjær blir aktiv mellom 25 C og 28 C

Det er vel helst dette med at når man ikke bruker hvetemel og sukker er det ikke noe poeng og tilsette gjær - jfr sitatet ovenfor?

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat