Sv: Nybegynnerspørsmål
Opprinnelig lagt inn av Litlå, her.
Etter en uke på lavkarbo og allerede en kilo lettere er jeg absolutt inspirert til å fortsette! Maten jeg kan spise er kjempegod, og det er ikke mye jeg savner i det daglige (aldri vært glad i søtsaker, brød ol).
Men jeg lurer på følgende:
- Har noen forslag til en god hvit saus?
Bland fløte og vann i den mengden saus du vil ha. Ha i buljong etter hva slags mat du skal ha sausen til (grønnsak/fisk/kjøtt). Kok opp og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Når smaken er bra, tykne med lett strø av johannesbrødkjernemel. Jeg bruker å ha i karri til fiskeboller feks 
Sitat:
- Er saus laget på vanlig måte/evt. posesaus fyfy uansett hvor mye en spiser?
- Hvor mye karbohydrater kan det være i en ss kjøttkakesaus, liksom?
Jeg bruker kjøttkake- og hvitsauspose - av og til! Bruker fløte+vann istedet for melk i hvitsausen. Det er ikke sååå mye kh i ferdigsaus, sjekk posen for info Det avhenger mest av hvor streng du må være på kh-inntaket. I tillegg inneholder slike ferdigsauser en del ingredienser som ikke er "naturlige" - slik at mange vil unngå disse ved og lage sausen selv 
Sitat:
- Har noen funnet en GOD erstatning for pasta (eggerøre med kjøttsaus høres ikke godt ut......)
Lett kokte strimler av squash fungerer fint. Ellers kan du se litt i forumet for oppskrifter om du får inspirasjon der 
Sitat:
- Forslag til pizzabunn (ikke egg.....)
Det finner du også i oppskriftsdelen. Lavkarbohuset.no har en ferdigmix som var helt grei
Jeg har ogsåb rukt oppskrift på tortilla (lavkarbo) her inne og laget "quesedillas" som ble både knallgode OG holder seg fast og fin så innholdet holder seg på plass Kanskje du kan bruke det som underlag for "pizza"?
|