Moussaka - med sellerirot
Moussaka med sellerirot, mmmmmm 
Kjøttsausen:
500 gram kjøttdeig
1 boks landlord hakka tomater med kvitløk
1 fedd kvitløk i tillegg - finhakka
1 gulløk - hakka i bitar
seltinsalt
peppermix
cayenne pepper
en skvett fløte
'Potet'sausen
ca 400 gram skiva sellerirot
ca 1,5 pk kremfløte
2 fedd kvitløk - finhakka
seltinsalt
pepper
Kok fløten for seg sjøl ca 15-20 minutt, sånn at den
tjuknar litt (fuktighet fordampar). Ha oppi
sellerirota og lat det koke ei stund, ca 20 minutt
kanskje. Til sellerirota e ganske mør.
Ha kjøttsausen nederst i ei ildfast form. Hell
'potet'sausen over. Ha på masse ost på toppen.
Steikes ca 30 minutt på ca 225 grader.
Serveres med en god salat.
Link med bilder
|