Vis enkelt innlegg
Gammel 26-09-11, 13:20   #1
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 53
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

VG i dag - "Lavkarbo øker faren for hjertetrøbbel"

Jada, nå begynner lavkarbomotstanderene og bli desperate - og de får med seg VG på veien...

"Hjerteekspertene" Einar Gurde (kardiolog Rikshospitalet) og Kjetil Retterstøl (forsker ved ernæringsinstituttet UiO og lege ved Rikshospitalet) sier at "mettet fett blir i kroppen omsatt til bla kolesterol og legger seg på innsiden av blodårene og er av mange årsaker til hjerneslag og hjerteinfarkt. Det er vist sammenheng mellom kolesterol og hjerte- og karsykdommer, og nå er det altså blitt mote og innta produkter vi tidligere har prøvd å behandle resultatet av" sier Gude til VG.
Hexeberg har fått kommentere at Retterstøl må slutte og skremme befolkningen, og heller forholde seg til nyere forskning.

Kan noen fortelle meg hva i huleste disse karene holder på med? Vi som har spist lavkarbo en god stund, har satt oss tildels svært godt inn i forskning på mettet fett og hjerte-/karsykdommer og VET at det er ikke funnet noen sammenheng mellom inntak av mettet fett og hjerte-/karsykdommer. Karene har selvsagt INGEN kildehenvisning til sine påstander som vanlig

Det mest interessante er jo Retterstøl og Hjelmeseth (senter for sykelig overvekt) sin forklaring på hva som skjer når man inntar mettet fett:

"Mettet fett blir omdannet til bla ldl-kolesterol i form av små partikler. Partiklene er såpass små at de presser seg inn mellom cellene på innsiden av blodåreveggene og lager plakk. Er det for mange av de små partiklene blir det for mange avleiringer, og da buler dette opp og tilslutt kan det bli som en moden kvise som er betent.
Og om denne sprekker, reagerer kroppen på samme måte som om du har skjært deg, og den tror at den skal tette hullet. Og da får du hjerteinfarkt."

Ok? Dette var jo en god og vitenskapelig fundert beskrivelse av hva som skjer ved inntak av mettet fett... eller er det det?

Blir egentlig bare frustrert - men jeg ser jo at det blir mer og mer aggressivt, sannsynligvis fordi de ikke har noen særlig gode argumenter lengre, fordi de ikke har oppdatert seg på nyere forskning, og fordi det vil gjøre for vondt og kanskje innse at vi har fått mer kunnskap om kroppen vår...

Jeg tror ihvertfall ikke at jeg har "betente kviser"i blodårene mine som kan sprekke sånn at kroppen tetter hullet og jeg får hjerteinfarkt...

Ta med at kroppsfettet er mettet, slik at når man går ned i vekt og forbrenner kroppsfett er det METTET fett som brukes som energi... det burde jo da være livsfarlig og slanke seg med høy fettprosent?

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat