Vis enkelt innlegg
Gammel 18-10-11, 08:19   #19
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 53
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Burde nybegynnertråden være "mandatory" før man får tilgang til forumet?

Opprinnelig lagt inn av May74, her.

Men jeg syns det er dårlig ide med kriterier for å få være med her. Fortsett heller å ønske folk velkommen. La være å svare på spørsmål som dere har svart på tusen ganger før - kanskje noen andre etterhvert har lært såpass mye at de kan svare?

Tror du misforstår, det er ikke snakk om kriterier for å være med her! Det er snakk om at når man vimser innom helt fersk (slik jeg gjorde tilfeldig) så åpner det seg en side, en slags popup når du velger og registrere deg. Her står det KANSKJE alt som står i nybegynnertråden, eller det står en kort innføring, og en ANBEFALING om å BEGYNNE med nybegynnertråden før man går videre.
Jeg ville blitt overbegeistret om det hadde vært slik i starten - nybegynnertråden tror jeg ikke jeg fant før etter mange måneder

Du er ganske fersk i faget - akkurat som jeg var for to år siden. Jeg syntes forumet var enormt vanskelig og orientere seg på, og det tok lang tid før jeg følge meg komfortabel med hva som var innholdet.

Hvis dere som er nye nå - mener at istedet for å bli direkte henvist til nybegynnertråden med enormt mange gode tips og råd om ting som mange nybegynnere spør om - ønsker at veteranene på forumet skal slutte og svare - må jeg bare spørre om du/dere virkelig har tenkt gjennom konsekvensen av dette?

Vi skal rett og slett la være og svare på dine og andres spørsmål om hva ketose er når trådstarter nesten går i spinn og mener at dette er så vanskelig at hun/han vil slutte før første uka er over?

Dette minner meg om da jeg skrev brukerveiledning for et nytt økonomisystem i en liten bedrift. Det fantes en offisiell en som var ganske tung, så jeg laget en mer lettlest en med skjermbilder og oversikt over de oppgavene bedriften skulle bruke i dette systemet. Jeg skrev det med teskje - og fikk fra en beskjed om at den var ALTFOR detaljert, hun hadde dette så klart at hun nesten ble fornærmet over at jeg "kunne tro" at hun ikke kunne dette. En annen ansatt kom og omfavnet meg og sa seg så takknemlig for at jeg hadde skrevet ting så i detalj at til og med hun kunne lære seg dette nå på egenhånd.

Hvis man skal begynne på skolen, må plukke pensumbøkene selv, velge hva man skal lese selv, og aldri får en pensumliste over hva man skal kunne når man er ferdig med studiet blir det også bare tull.

Forslaget er ment som en hjelp til det store antallet som ikke finner fram. Som synes det er tungt og lese lange tråder (det er vi flere som synes). Som lett gir opp når det ikke går rette veien. Som trenger det inn med teskje som nevnt i eksempelet mitt over.

Synd om dere som er nye her mener at man bare skal la ting være slik de er, og at vi som nå tar opp dette ikke bør svare på nybegynnerspørsmål. Hvem skal forresten velge hvilken nybegynner som skal få sine spørsmål besvart?

En ting har jeg lært meg her inne, og det er at jeg holdt kjeft de første 6 månedene her inne og bare leste. Deretter kunne jeg begynne og dele egne erfaringer. Jeg har lest alle bøkene, følger mange blogger, abonnerer på VOF, og er generelt engasjert i lavkarbo innen alle retninger.

Jeg mener jeg har opparbeidet meg retten til å foreslå endringer her inne som kan gjøre livet lettere BÅDE for nybegynnere og veteraner

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat