Sv: Lavkarbo - en prosess?
Opprinnelig lagt inn av hoykarbo, her.
Tusen takk til dere siste to for meningsgivende svar Jeg trodde kanskje at insulinnivået fungerte mer på linje med blodsukker, selv om jeg nå kom på å ha lest at insulinnivået holder seg høyt etter at blodsukkeret har avtatt.
Nerthus: Veldig godt forklart!
Målet mitt er ikke vektnedgang, men jeg har skjønt at lavkarbo er mye bedre for hud, tannhelse og metthetsfølelse enn høykarbo. Jeg har alltid ment det er rart at tenner ikke tåler et normalt kosthold, så dette funnet synes jeg er interessant, selv om det ikke er noe jeg har et problem med. Metthetsfølelse er derimot noe jeg som "superforbrenner" (litt uønsket) sliter med. Med mindre jeg spiser veldig store måltider er jeg sulten igjen etter 1,5-2 timer, og da MÅ jeg ha mat, særlig hvis dette gjelder etter frokost eller lunsj, selv om jeg ikke spiser de største måltidene i verden.
Da vil du sannsynligvis få veldig god effekt av å spise lavkarbo - du holder deg mett lengre og trenger ikke spise så ofte, noe som er stressende. Jeg var nok ingen superforbrenner, men blodsukkeret mitt gikk så raskt i kjelleren etter inntatt (høy)karbomat at jeg ble nesten aggressiv om jeg ikke spiste jevnlig.
Sitat:
Jeg er ikke helt typen som ønsker å kutte ut mat med næring som kroppen har bruk for, som gulrøtter og et knekkebrød med 24% fiber og makrell i tomat. Min hjemmelagde kaffe latte kan jeg heller ikke droppe... 
Ser ikke at du må kutte ut noe av dette slik du beskriver situasjonen din jeg! Dog er jeg redd du vil tape en diskusjon på om kroppen "har bruk for" gulerøtter og fiberknekkebrød når det finnes gode alternativer til de vitaminer og mineraler i andre matvarer, da spesielt grønnsaker og innmat. Vegard Lysne skriver svært informativt om akkurat dette poenget.
Spis gulrøtter du. Spis knekkebrød også, men vær obs på karbohydratinnholdet. Jeg lager Nannahs knekkebrød og de er seriøst bedre enn ALLE knekkebrødene jeg noensinne har smakt i butikken. Makrell i tomat = lavkarbomat Kaffe latte er det ganske mange her inne som drikker, men de erstatter sukker med feks sukrin, flytende natreen, splenda og ikke minst stevia. Du kan jo sette det på lista over things to try Min favoritt er flytende natreen, kan brukes både varmt og kaldt og gir ganske lik smak som sukker. (Ingen merket at den deilige sjokoladeisen jeg hadde med på jobb ikke hadde sukker i seg ihvertfall).
Sitat:
Derfor lurer jeg på om et kosthold hvor jeg kutter karbohydrater er et kosthold for meg, men da i form av en nedkutting av brød, hvetemel, pasta, ris og poteter. De tre sistnevnte spiser jeg ikke mye av fra før. Jeg tror kanskje Lindberg-holdningen vil være min greie. Jeg prøver nå å bytte ut vanlig brød med en form for lavkarbobrød, med like mye fett og karbohydrater, og jeg kommer ikke til å velge fete meieriprodukter, men gode kilder fra umettet fett som fisk, oljer, nøtter og avokado.
Høres ut som en god plan. Når det gjelder fete meieriprodukter er jo ikke det noe du må spise, men NÅR anledningen passer, så kan du jo da bruke de helfete variantene, som feks litt fløte i sausen, helrømme til laksen osv.
Ønsker deg lykke til, lag deg gjerne en egen journal hvor du beskriver tanker og hvordan du legger opp kostholdet ditt - det er helt sikkert flere som vil kunne ha nytte av det 
Det aller beste med dette kostholdet er fleksibiliteten i antall kh man inntar og ikke minst at man kan justere kostholdet til noe som man er komfortabel med og som gir helsegevinst 
|