Sv: Forlenge levetiden med lavkarbo?
Opprinnelig lagt inn av shailene, her.
Her er et par ordentlige kilder:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...?dopt=Abstract
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056...681?query=TOC&
Den siste der peker til at inflammasjon (se etter "C-reactive protein") faktisk kan minke mer ved lavkarbo kosthold, enn ved middelhavskosthold.
Men er jo også et "kjent" fenomen at det kan gå galt når alminnelige folk (f.eks. jounalister...) skal tolke og vurdere resultat og kvalitet på forskningsrapporter. Når det ikke finnes 100% definitive og pålitelige resultater er det alt for lett å vri og vende på ting, og at resultater som burde vært tolket som "vi tror det kanskje kan være sånn og sånn, men dette må vi forske mye mer på" plutselig blir til hard fakta, omtrent.. 
Går du med konstant CRP over 10, så har du antakelig en eller annen sykdom, sårskade eller på en annen måte ikke 100% i kroppen. Dette trenger ikke skyldes kostholdet....
Men normalverdien for crp kan helt sikkert variere, da man ikke skal behandle prøvesvaret, men pasienten.
Her inne tror jeg dog man behandler prøvesvarene litt vel mye kanskje?? :-)
Jeg har normalt en CRP under 10 og den har blitt målt et par ganger nå (kone som er sykepleier...hehe). Ikke endret seg ut over dette måltallet selv på lavkarbo kosthold.
Men om crp ligger på 4-5-6-7-8-9 eller 10 kan jo prosentvis utgjøre en forskjell indusert av kostholdsendring, men herregud, hvor akademiske skal man egentlig være? Om du har en crp på 4, jeg en på 10 så er vi begge friske, raske og innenfor normalverdiene, selv om det prosentvis er et hav mellom oss. På samme måte som at en som ligger innenfor referanseverdien alllikevel kan være dausjuk.....jaja, så enkelt er det mao. Tror ikke vi skal se på verden gjennom et sugerør, så enig med deg, folk er alt for opptatt med å se det skrevne ord i en artikkel på nett og ta det som sannhet, men glemme å beholde overblikket.
Sist redigert av ToreH : 23-11-11 kl 08:59.
|