Sv: Atkins-bar eller 70% sjokolade?
Opprinnelig lagt inn av plastbox, her.
Nå har Norge rimelig strenge regler for varedeklarasjoner på matvarer, så når det står at en slik bar inneholder 2,1g netto karbohydrater så velger jeg å stole på det. Dessuten har jeg diabetes type 1 (altså null egenproduksjon av insulin), og en slik bar påvirker ikke blodsukkeret mitt merkbart.
Maltitol gir for den som måtte lure ca 2,1 kcal per gram mens sukralose (sukker) gir 4. Maltitol kan heller ikke fordøyes av kariesbakterier i munnen, så det bidrar ikke til tannråte. Det har også en GI på omtrent halvparten av sukrose.
Maltitol er ikke optimalt, men det er ikke det eneste Atkins-barene er søtet med så når de oppgir en viss mengde netto karbohydrat og barene ikke påvirker blodsukkeret merkbart så velger jeg å kose meg med en bar en skjelden gang i blandt. =)
Du har helt rett - dessverre er det noen som har en kropp som faktisk FÅR økt blodsukker ved og innta atkinsbarer, som min far med dia2 Han har sjekket flere ganger og får en merkbar økning, så han spiser bare noen få biter istedet for hele når han først skal "kose seg" litt. Får man ikke økt blodsukker av atkinsbar er jo saken "biff" - eller "atkins" 
|