Vis enkelt innlegg
Gammel 07-02-12, 21:30   #1
Mariann S
Seniormedlem
 
Mariann S sin avatar
 
Medlem siden: May 2011
Hvor: Sunnmøre
Alder: 57
Innlegg: 1.353
Mariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt av
Talking

'Mosa' sellerirot som sausjevner - Yes! Og god 'kyllingsaus'

Mmmmm, en skikkelig god saus til steikt kylling

Har tenkt ei stund på jevning til sausa. Eggeplomme, JBK, fiberhusk.... men eg er ikkje heilt fornøgde med dei...
Siste dagane har eg tenkt litt annerledes, og i dag har eg prøvd Og det var både godt og smart det.
Eg kokte og 'mosa sellerirot. Enkel og ganske smaksnøytral jevning til saus.

Denne sausen vart litt lik Bretagne kyllingsaus, og det var nettopp den eg hadde i tankane i dag.

Oppskrift:
100 g sellerirot i terningar
2,5-3 dl buljong eller kraft
2 fedd kvitløk (passa til denne sausen)

2-2,5 dl fløte
ca 75 g paprika kutta i små bitar
1 ts tomatpure
salt, pepper og paprikapulver

Kok sellerirot (og kvitløk) mørt i buljongen, ca 15 minutt.



Mos det med stavmikser.



Ha så oppi fløte og tomatpure og paprikabitane. Lat det putre ett par minutt. Smak deg til med krydder.



Knallgod saus til steikt kylling og steikte/woka grønsaker (blomkål/brokkoli fikk ett oppkok i vatn først).



Mmmmm, en aldeles nydelig saus. Velbekomme



Mosa sellerirot som sausjevner vil eg prøve til mange fleire sausar.

Mariann S er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo, BMI 21 ♥ Svar med sitat