Vis enkelt innlegg
Gammel 30-03-12, 18:52   #2
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Nedgang i vekt har stoppet, noen forslag?

Det kan være flere grunner til at det har "stoppet opp" - men et par ting er greit å vite:

1. Det er helt vanlig med vektstans over lengre tid når man har gått ned en del kilo. Vær tålmodig og ikke stress, la kroppen bruke den tiden den trenger. Muligens ved dette vekttapet (-20 kilo) bør du vurdere litt mindre porsjoner da en lettere kropp ikke har samme energikropp som en større kropp Test ut hvor mye eller lite du kan spise og fremdeles føle deg mett og med god energi.

2. For lite variasjon i matveien. Kroppen ønsker å opprettholde status quo og venner seg raskt til faste matrutiner. Du spiser ekstremt lite variert...

3. Altfor lite grønnsaker. Du spiser noe grønt, men det er stort sett matvarer med svært lite næring. Kroppen din har behov for den næringen et variert grønnsaksinntak gir, du vil ikke få det fra kun proteiner og fett. Sjekk ut www.friskogfunksjonell.no, Vegard Lysne har god informasjon om de forskjellige næringsstoffene kroppen trenger og ikke minst i hvilke matvarer du finner de

4. For lite fett. Du spiser svært mye rømme, og "litt olje og margarin". Veksle mellom andre fettkilder ikke bare rømme. Noen får vektstans av melkefett. Bytt uansett margarinen med meierismør eller bremykt, og varier fettinntaket ditt. Fet fisk er glimrende, avokado, kvalitetsoljer som ikke er prosesserte likeså. Kokosfett skal hjelpe på med fettforbrenningen. Bland det i kaffen, en smoothie, eller rett og slett bruk den uten smak til å steke i. Smaker ingenting.

Lær deg en eller to nye retter hver uke, og ikke stress med det. Begynn med eksperimentering med grønnsaker. Kok de, wok de, gratiner de eller mos de. Blomkål, brokkoli og sellerirot er knallgodt most med litt smør og fløte. Asparges, sopp, rosenkål er også gode grønnsaker man kan variere. Kok raskt asparges i et par minutter før du hiver den i stekepanne den siste tiden sammen med feks biff eller entrecote. Rasp over litt parmesan og server til kjøttet. Ha en skvett fløte i stekesjyen og du har god saus. Steker du sopp også, og lettkoker noen grønnsaker har du et fullferdig lavkarbomåltid

Kjøp deg ei lavkarbokokebok!!!

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat