Nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping
Nydelig nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping
Viktig å lese heile oppskrifta før du setter i gang.
Sjokoladekremen må lagast dagen før kaka skal lagast.
Sjokoladekrem
60 g sjokolade
Eg har brukt Tagatose Milk Lait, ferdig søta
2 dl fløte
Brukar du anna sjokolade må du søte etter behov
feks til 86 % sjokolade treng du ca 22-24 g tagatesse
Brukar du mørk sjokolade blir selvfølgelig også kremen mørkare på smak.
Kremen her smakar som nydelig melkesjokolade.
Varm opp fløten og ta panna av plata. ha sjokoladen oppi i bitar. rør til sjokoladen er smelta.
Sett til avkjøling i kjøleskap. Lat det stå til dagen etter. Pisk det opp med
mixar før du skal bruke den. Luftig og lett sjokoladekrem.
Nøttebotn:
4 eggekvitar
65 g tagatesse
knapt 135 g malte mandler
ca 2 ss smør
15 g bakepulver
Pisk eggkvitar og tagatesse til det er heilt stivt og luftig, ca 5 minutt.
Bland inn mandlar og bakepulver. Bland til slutt inn smøret.
Haes i ei smurt, rund form - 24 cm,
helst med bakepapir i botnen.
Steik på 160 grader, ca 35 minutt. (Tagatesse tåler ikkje over 160 grader)
Avkjøles på rist. Har du bakepapir i botnen, er det lett å fjerne kakeforma.
Kaka er lett å få delt i to, saftig og god.
Oppskrift på vaniljekrem.
Greit å lage den først, so den blir kald.
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 20 g tagatesse
Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.
Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den
avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når
den er kald. Voila, nyyyydelig vaniljekre.
Lat den gjerne stå ei stund i kjøleskapet når den er
ferdig blanda før du har den på kaka.
Ett godt lag med vaniljekrem som fyll

Ha sjokoladekremen på som topping. Lage fine riller med en gaffel.
Mmmmm, nydelig kake
