Vis enkelt innlegg
Gammel 19-04-12, 08:36   #13897
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: "Jeg lurer på"-tråd, forhåpentlig med enkle, korte svar

Opprinnelig lagt inn av Kanskje, her.

Kan noen fortelle meg hva som gjør at lett produkter ikke er bra? Og hvorfor plantemargarin er skadelig? Jeg mangler argumenter i en diskusjon

I lettprodukter er naturlig fett fjernet (og metodene for å fjerne dette fettet gjør heller ikke at kvaliteten på matvaren øker...) og erstattet av karbohydratrike produkter. Gjerne potet/maisstivelse.

Angående margarin, så er det bare å se på produksjonsprosessen og alt som blir tilsatt for at det skal se gult ut, lukte og smake noe som vi kan forbinde med noe spiselig, så skjønner man at dette ikke kan være bra føde.
Her i huset er bremykt med sin 70% andel smør og resten rapsolje det lengste jeg kan strekke meg (til å servere andre ).

I denne linken står det mye fælt om margarinproduksjon (men det mangler referanser!!):
http://blogg.lavkarbokosthold.no/?p=1090

Her er en link til en plansje over margarinproduksjon i korte trekk:

http://sunneliv.blogspot.com/2012/01...-ekte-smr.html

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970

Sist redigert av Gracella : 19-04-12 kl 10:00.
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold