Sv: "Jeg lurer på"-tråd, forhåpentlig med enkle, korte svar
Opprinnelig lagt inn av Kanskje, her.
Kan noen fortelle meg hva som gjør at lett produkter ikke er bra? Og hvorfor plantemargarin er skadelig? Jeg mangler argumenter i en diskusjon
I lettprodukter er naturlig fett fjernet (og metodene for å fjerne dette fettet gjør heller ikke at kvaliteten på matvaren øker...) og erstattet av karbohydratrike produkter. Gjerne potet/maisstivelse.
Angående margarin, så er det bare å se på produksjonsprosessen og alt som blir tilsatt for at det skal se gult ut, lukte og smake noe som vi kan forbinde med noe spiselig, så skjønner man at dette ikke kan være bra føde.
Her i huset er bremykt med sin 70% andel smør og resten rapsolje det lengste jeg kan strekke meg (til å servere andre ).
I denne linken står det mye fælt om margarinproduksjon (men det mangler referanser!!):
http://blogg.lavkarbokosthold.no/?p=1090
Her er en link til en plansje over margarinproduksjon i korte trekk:
http://sunneliv.blogspot.com/2012/01...-ekte-smr.html
Sist redigert av Gracella : 19-04-12 kl 10:00.
|