Sv: Marengs som ikke blir sprø ... Hva gjorde jeg feil?
Opprinnelig lagt inn av FrkMarge, her.
Nå har jeg prøvd meg på en porsjon til og det blir like ille denne gangen :8
Det jeg lager ser ut som hundebæsj av farge og fasong, har konsistens som skumgummi men smaker forholdsvis godt...
Pavlovaen jeg laget var sprø, lys og akkuratt sånn marengs skal være synes jeg... Jeg hadde tenkt å lage denne kaken om igjen siden den ble så til de grader vellykket, men nå vet jeg ikke mer. Dette ser jo ut til å gå rett i dass (undskyld utrykket)
Den trenger ikke være seig inni for min del, det er ikke det som er problemet. Den blir overhode ikke sprø, bare gummiaktig og det er ikke greitt
Jeg brukte 4 eggehviter, 1 dl tagatesse, 1 dl sukrinmelis, 1 ts JBKM, 1 ts edikk, 1 klype salt. Eggehvitene var perfekt vispet og det var lett å sette av topper på bakepapiret.
Jeg haddeovnen på 100 grader denne gangen (150 sist)og stekte dem i en time før jeg slo av ovnen oglot dem kjøle seg ned på ettervarmen.
Da var de fortsatt klissete utenpå så jeg satte på ovnen litt til og da ble de gummi og mørke igjen med en gang enda jeg hadde bakepapir over
Jeg har ikke varmluft på ovnen så det kan jeg ikke teste.
100 grader blir vel for lite, og var de fremdeles klissete etter å ha kjølnet på ettervarmen hadde de ikke stått lenge nok? Du hadde vel opp døra på gløtt for avkjølning?
|