Vis enkelt innlegg
Gammel 16-07-12, 23:54   #1
Mariann S
Seniormedlem
 
Mariann S sin avatar
 
Medlem siden: May 2011
Hvor: Sunnmøre
Alder: 57
Innlegg: 1.353
Mariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt av
Thumbs up

Marianns brownieostekake

Ei mektig, men god og annerledes ostekake.
Framgangsmåten på denne ostekaka er også annerledes,
her skal også ostemassa steikes



Botnen: Brownieskake:

0.35 dl fløte
65 g smør
100 g 86 % sjokolade
2 egg
65 g tagatesse
50 g malte mandler
1/2 - 1 ts bourbon vaniljepulver
1/2 - 1 ts bakepulver

Smelte smør, og ha i fløten. Varm opp og legg sjokolade i,
i små bitar. Rør i blandinga mens sjokoladen smeltar.

Pisk sammen egg og tagatesse, men berre nesten til dosis.
Bland i sjokolademassa og alt det tørre.
Røres til ei tjukk og litt seig masse.

Fordel røra i ei stor, rund form med bakepapir i botnen.

Steikes på 160 grader i ca 20-25 minutt.
Ta ut kaka og avkjøl den heilt mens den er i forma.

Ostemassa:
2 boksar TINE naturell kremost
50 g tagatesse
2 egg
1/2 ts borubon vaniljepulver
1 dl tyrkisk yoghurt

Pisk kremosten og tagatessen godt sammen, bruk mixar.
Rør inn egg og vaniljepulver, også med mixar.
Vend så til slutt inn yoghurten.

Hell ostemassa over browniebotnen.
Steik så på 160 grader i ca 30 minutt.

Slå av ovnen og åpne døra etter ei lita stund.
Lat kaka stå i ovnen til den er nesten kald.

Pyntes med div bær, feks blåbær og bringebær.

Oppbevar den i kjøleskap, den er endå bedre
når den har fått ei stund i kjøleskapet.


Sist redigert av Mariann S : 17-07-12 kl 14:33.
Mariann S er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo, BMI 21 ♥ Svar med sitat