Sv: Opp en kilo i introduksjonsfasen
Opprinnelig lagt inn av ThomasEdison
Er snart ferdig med andre uka av introduksjonsfasen, og så langt viser vekta en oppgang (!) på 1 kilo, og målebåndet fortsatt samme mål. Noen som har tips!?
Her mat for en dag:
Frokost: ca 140 gram salat (Isberg, gulrot og rødkål), 125 gram strandaskinke, 140 gram feta ost med rapsolje, oregano, basilikum
Lunsj: 100 gram isberg salat, 200 gram biffstrimler, 3 egg, 20 gram vita smør
Etter-lunsj: 70 gram parmaskinke (uten sukker), 130 gram salat (isberg, gulrot og rødkål), 75 gram rømme
Middag: 100 gram biff, 2 egg, 20 gram vita smør, 20 gram jarlsberg ost
Kveldsmat: 2 egg, 150 gram laks, 20 gram vita smør
2 Advantage bar 2 net carbs
Er i BMI gruppa normal (0,5 BMI til jeg er i gruppa overvektig), og ønsker å bli kvitt kulemagen.
2,5 - 3 liter vann pr. dag. Ketose teststripene viser vanligvis middels lilla farge.
Hva gjør jeg feil?
Først og fremst vil jeg anbefale deg å lese boka. Og har du lest den bør du absolutt lese den en gang til. Om du har den norske utgaven (som er full av feil og utdatert så det holder) kan du supplere med infoen her:
Reglene for induksjonen
Tillatte matvarer på Atkins Induksjon
Har aldri hørt om noen som legger på seg i Induksjonsfasen - om de gjør den slik den skal gjøres, altså følger reglene, og det gjør du nok dessverre ikke. Det første som slår meg er at du spsier veldig mye av det du spisr. Det behøver ikke å bety noe, om du spiser riktig sammensatte måltider. Du har overdose av grønnsaker på de første måltidene og ingenting på de siste. Og det er feil grønnsaker.
Gulrot står IKKE på tillatte matvarelista og har masse karber 6,7 karber pr 100 gram. Også høy GI.
Rødkål står heller ikke på lista og har 4.5 karber pr 100 gram. Isberg salat er greitt nok, men har ingen næring, mest vann.
Litt mer variasjon i type grønnsaker hadde også gjort seg. Dess grønnere dess bedre. Hold deg til grønnsaker som vokser over bakken. De har mindre karber og lavere GI enn rotgrønnsaker. Bytt ut issalaten med andre mer næringsrike salattyper. Grønnsaksdisken her et enormt utvalg. Til varm mat kan brokkoli og blomkål varieres i de uendelige. I den ene enden av skalaen som mos og i den andre kun som forvellet eller smørdampet.
Du kan spise 230-340 gram "lovlige" grønnsaker pr dag. Du spiser 380 og 2/3 av dem står ikke på lista over tillate grønnsaker.
Smøret du spiser skal jeg ikke uttale meg om - det har neppe noe med stillstanden å gjløre - men det er kun meierismør som anbefales på lavkarbo.
Stranda skinke er forsåvidt OK, men i begrensede mengder på grunn av saltinnhold. Salt binder vann i kroppen. Det samme gjør parmaskinke. Spiser du tilsammen 195/200 gram med slike skinker hver dag kan du få et "vannproblem". Prøv å spise mindre av salt mat.
Mange opplever at ost stopper vekttap. Det er begreset hvor mye ost du kan spise på induksjon, nettop av den grunn. Du spiser 140 gram feta og 20 gram jarlsberg. 160 gram til dagen altså. Grensen på Induksjon er 75-100 gram ost. I tillegg 75 fram rømme. Anbefalt mengde rømme er 30ml (cas. 2 ss) - altså dobelt så mye som anbefalt.
Og Advantage barer er kjent som partystoppere. Selv om det står på dem at de er godkjent for Induksjonsfasen kan bare det å spise to hver dag være årsaken til at legger på deg. Det er en kjent sak i lavkarbo verdenen at de hemmer vekttap. Om mulig bør du absolutt kutte dem helt ut.
Jeg har ikke regnet ut hvor mye karber du spiser pr dag her, men jeg mener du ligger godt over 20 gram iallefall.
Skal ta en rask summering og komme tilbake med det....
Nå ble dette visst veldig negativt ser jeg, men det ER ikke store endringene du behøver å gjøre. Stå på videre du. Du fikser de små endringene så lett som bare det. Stikkordet er porsjonskontroll !!

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|