Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Kostholdsfilosofier > Atkins kosthold > Induksjonen

Reglene for induksjonen

Induksjonen De første 14 dagene med Atkins

Del denne siden:

Lukket tråd
 
Trådverktøy
Gammel 13-02-04, 22:46   #1
HP
Systemutvikler
 
HP sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Bergen
Alder: 47
Innlegg: 7.502
HP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastiskHP er bare helt fantastisk
Exclamation

Reglene for induksjonen

Denne fasen i Atkins Ernæringsmessige Tilnærming må følges presist for å oppnå suksess. Hvis du på noen måte gjør den ukorrekt kan du forhindre vekttap og avslutte med å si ”Her er enda en vektreduksjonsplan som ikke virket.”

Pugg følgende regler som om livet ditt er avhenger av det. Det gjør faktisk det.

1. Spis enten tre vanlige måltid per dag, eller fire til fem mindre måltider. Ikke hopp over måltid eller la det gå mer enn seks ”våkne timer” uten å spise.

2. Spis liberalt av kombinasjoner med fett og protein, i form av fjørfe, fisk, skalldyr, egg og rødt kjøtt, i tillegg til rent naturlig fett i form av smør, majones, olivenolje, og andre vegetabilske oljer (Uttrekkspressede eller kaldpressede foretrekkes).

3. Ikke spis mer enn 20 gram karbohydrater per dag. De fleste av disse må komme i form av salatgrønnsaker og andre grønnsaker. Du kan spise ca. tre kopper (à 2,5 dl) med løst pakkede salatgrønnsaker, eller to kopper med salat pluss en kopp med andre grønnsaker.

4. Spis absolutt ingen frukt, brød, pasta, korn, stivelsesholdige grønnsaker eller meieriprodukter bortsett fra ost, fløte/rømme eller smør. Ikke spis nøtter eller frø de første 2 ukene. Matvarer som kombinerer proteiner og karbohydrater, som erter, bønner og andre belgfrukter, er ikke tillatt nå.

5. Ikke spis noe som ikke er på listen over aksepterte matvarer . Det betyr absolutt ingenting. ”Bare denne smakebiten skader ikke”-mentaliteten er nådestøtet i denne fasen av Atkins.

6. Tilpass mengden du spiser til din egen appetitt, spesielt ettersom den avtar. Når du er sulten spiser du den mengden som får deg til å føle deg tilfreds, men ikke stappet. Om du ikke er sulten, så spiser du et lite karbohydratkontrollert måltid sammen med kosttilskuddene dine.

7. Ikke anta at noen matvarer inneholder lite karbohydrater – les heller innholdsfortegnelsen. Prøv å finne ut hvor mange netto karbohydrater det er. (Karbohydrater minus fiber) Bruk en matvaretabell.

8. Spis ute så ofte du ønsker, men vokt deg for skjulte karbohydrater i sauser, dressinger og majones. Saus er ofte laget med mel eller maisstivelse, og sukker er ofte en ingrediens i dressinger og majones.

9. Unngå mat og drikke søtet med aspartam. Bruk heller sucralose eller saccharin. Tell hver porsjon av disse (1 ts) som 1 g karbohydrat.

10. Unngå kaffe, te eller brus som inneholder koffein. Høyt koffeininntak har vist seg å kunne gi lavt blodsukker, som kan gi deg søthunger.

11. Drikk minst åtte glass vann (á 2,5 dl) daglig for å tilføre kroppen din væske, unngå forstoppelse og for å skylle ut avfallsstoffer fra fettforbrenningen.

12. Hvis du er obstipert (forstoppet), bland en teskje eller mer med loppefrøskall (psyllium husks) i en kopp eller mer med vann og drikk daglig. Eller bland kvernede linfrø i en shake, eller strø havrefiber over salat eller grønnsaker.

13. Som et minimum: ta et daglig multivitamintilskudd med mineraler, inkludert kalium, magnesium og kalsium, men uten jern.


Andre ting å være obs på
· Styr unna lightprodukter som ikke spesifikt sier at de inneholder ”ingen karbohydrater”. Flesteparten av lightproduktene er for lav-fett dietter, ikke karbohydratkontrollerte dietter.

· Ordene sukkerfri, sukker ikke tilsatt, ”no sugar added” er ikke tilstrekkelig. Innholdsfortegnelsen må si hvor mange karbohydrater som er i, og det er dette du går ut ifra.

· Mange produkter som du kanskje ikke vanligvis tenker på som mat; tyggegummi, ”frisk pust” drops, hostesafter og halspastiller er ofte fulle av sukker eller andre kaloriholdige søtstoffer. De må unngås.

· Vær på vakt når du spiser ferdig tilberedt salat fra salatbarer eller butikker (f.eks tunfisksalat). De kan være tilberedt med sukker.


Dette er en oversettelse av:
http://atkins.com/Archive/2001/12/15-325810.html
Denne norske oversettelsen er © HP @ karbojunkie.com


Sist redigert av HP : 31-08-09 kl 21:27.
HP er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Keto
Lukket tråd


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:42.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no