Vis enkelt innlegg
Gammel 17-04-09, 10:27   #5
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Lettbrus kan føre til diabetes (Dagbladet)

[quote=Maimor;698554] Det er hvertfall bevist at enkelte søtstoffer påvirker insulinet og en økning av insulin gir lavere blodsukker og påfølgende søtsug for endel. quote]

Dette fant jeg på matporalen:

Ekspert:
Påvirker kunstig sukker insulinproduksjonen?Publisert: 03.03.2009
Sist oppdatert: 03.03.2009 - 08:33:08

Svar:
Sukker og søtningsstoffet aspartam gir begge søtsmak via smaksreseptorer i munnen.


Sukker spaltes i tarmen til glukose og fruktose, som så begge taes opp fra tarm til blodbanen. Det er bare glukose som stimulerer til insulinsekresjon.


Søtningsstoffet aspartam stimulerer ikke til insulinsekresjon i kroppen.


Svaret er gitt av professor Svein Olav Kolset, ved avdeling for ernæringsvitenskap Universitetet i Oslo.

http://matportalen.no/artikler/2009/3/1236065201.72

Nå er det vel stort sett aspartam som brukes i sukkerfrie drikker/lettbrus?

Men jeg er enig i at kunstig søting kan være med på å opprettholde søtsuget i kroppen og derfor bør man begrense inntaket.

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat