Sv: Hva blir karboinnholdet i hjemmelaget Cottage Cheese?
Opprinnelig lagt inn av Lilleboble, her.
Sukk, nå har jeg prøvd å lage hjemmelaget cottage av skummet kulturmelk 2 ganger. Begge gangene endte jeg opp med en gummiaktig masse som smakte grusomt. Den var faktisk mer gummiaktig i konsistensen enn den man får kjøpt (enda jeg ikke trodde det var mulig). Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, varmet opp melken til jeg hadde en skilt masse, deretter avkjølte jeg den, og knadde så "cottage cheesen" sammen med mysen, helte den i en sil og skylte den under vann. Noen som vet hva jeg gjør galt?
Varmet opp melken til det bobler, småkoke i en time, avkjøle og sile, er det den oppskriften du har prøvd?
Jeg har jo ikke prøvd dette selv, bare sett på min svigerinne og smakt på det ferdige produktet. Ikke noe galt med den CC'en, men det er ikke helt som den kjøpte. Den er i allefall god med syltetøy (heistad), hakkede nøtter og/eller kanel...
(Men nå skal jeg prøve selv, tenker jeg)
|