Sv: Afghansk lam med spinat
Lagde en kjempegod variant av denne gryten.
Hadde ikke lammekjøtt, bare 1/2 kg kjøttdeig.
Den blandet jeg alt krydderet i. Så formet jeg små kjøttboller som jeg stekte såvidt brune sammen med en finhakket rødløk og et kinesisk hvitløksfedd (bare bruk et par fedd vanlig hvitløk).
Hadde oppi gryten to bokser med hakkede tomater som hadde stått og rent av seg pluss ca to dl vann med en buljongterning.
Dette lot jeg stå og småputre i 1/2 time på lav varme
Etterpå rørte jeg inn nesten en hel pose spinat, jeg lurer på om det var 100 gram i den? Uansett, spinaten krymper masse, så det er bare å ha i så mye du vil. (Jeg hadde en pose med spinat fra Spar.)
Deretter rørte jeg inn ca en dl med tyrkisk yoghurt (kan bruke rømme Creme fraiche eller kesam) og strødde over litt ristete pinjekjerner.
For sikkerhets skyld hadde jeg litt rømme over tallerkenen min .
Det er vanskelig å slutte å spise denne!!! 
[ATTACH][ATTACH]6529
[/ATTACH][/ATTACH]
|