Vis enkelt innlegg
Gammel 11-09-09, 10:14   #5
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Afghansk lam med spinat

Lagde en kjempegod variant av denne gryten.

Hadde ikke lammekjøtt, bare 1/2 kg kjøttdeig.
Den blandet jeg alt krydderet i. Så formet jeg små kjøttboller som jeg stekte såvidt brune sammen med en finhakket rødløk og et kinesisk hvitløksfedd (bare bruk et par fedd vanlig hvitløk).
Hadde oppi gryten to bokser med hakkede tomater som hadde stått og rent av seg pluss ca to dl vann med en buljongterning.
Dette lot jeg stå og småputre i 1/2 time på lav varme
Etterpå rørte jeg inn nesten en hel pose spinat, jeg lurer på om det var 100 gram i den? Uansett, spinaten krymper masse, så det er bare å ha i så mye du vil. (Jeg hadde en pose med spinat fra Spar.)
Deretter rørte jeg inn ca en dl med tyrkisk yoghurt (kan bruke rømme Creme fraiche eller kesam) og strødde over litt ristete pinjekjerner.
For sikkerhets skyld hadde jeg litt rømme over tallerkenen min .

Det er vanskelig å slutte å spise denne!!!

[ATTACH][ATTACH]6529
[/ATTACH][/ATTACH]

Vedlagte bilder
Filtype: jpg Afghansk gryte.jpg (290,2 KB, 12 visninger)
Filtype: jpg Afghansk gryte med spinat.jpg (308,3 KB, 6 visninger)
__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat