Vis enkelt innlegg
Gammel 25-10-09, 16:00   #2
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Hvordan virker iskrem maskiner?

Ja, du har en bolle som du setter i fryseren.
Så lager du isen av egg og fløte og resten av ingrediensene, tar opp bollen fra frysenen, setter på røremaskinen og heller iskremrøren oppi.
Det er viktig at maskinen går, ellers fryser iskermen fast i veggene i bollen.
Når isen har den ønskede konsistens, skraper man den ut av bollen og serverer.
Hvis bollen ligger klar i fryseren, tar det bare noen minutter.

Den ferdige iskremen bør ikke bli oppi bollen, da den vil fryse fast. Ha den ferdige iskremen over i noe annet.

Det jeg ikke har funnet ut, er en lett måte å rengjøre bollen på etterpå.
Alle førsøk med fuktig klut, resulterer i at kluten fryser fast (ca), så bollen må tine helt, så rengjøres. Deretter må den en omgang i fryseren igjen hvis man vil lage mer is...
Den jeg har (krups) skal man ikke bruke skarpe objekter på inne i bollen, så jeg får ikke vekk nok iskremrester til at jeg kan bruke den to ganger etter hverandre :-(

Men en iskremmaskin er myye enklere enn å lage is i fryseren. Da må man jo huske å røre i kremen ca hvert kvarter til den er passe frosen. Og det tar vel noen timer??

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat