Vis enkelt innlegg
Gammel 11-06-10, 09:55   #1
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Vask risen godt slik at du blir kvitt stivelsen?

Sitter og ser på et program om Indisk mat, og der sier kokken at man skal vaske risen godt (før man koker den) slik at man blir kvitt stivelsen.

Hvor mye stivelse (karbo) kan man egentlig vaske av risen? Jeg skjønner jo at man ikke kan vaske det ned til et akseptabelt lavkarbonivå (rundt 5 g), men hvor mye kan det utgjøre da?
Jeg har lest at man kan vaske glutenet ut av melet (eller rettere sagt; skille ut glutenet fra melet, og jeg vet også at man kan vaske vekk en del av stivelsen av oppskjærte poteter, men som sagt, hvor mye utgjør dette??

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat