Sv: Begynne å spise karbo igjen, hvordan ikke gå opp i vekt?
Opprinnelig lagt inn av nellie, her.
Det er ikke alle som slanker seg med lavkarbo som har gått opp fordi at de har spist karbohydrater før.
Er flere som velger lavkarbo, selvom karber ikke har en dritt med vektoppgangen å gjøre. Det går ann å legge på seg av å bevege seg for lite og spise for mye, selvom det er stooooor fyfy å påstå noe sånt, her inne.
Så det er ikke alle som kommer til å fyke opp i vekt bare fordi at de innfører karber igjen. Finnes andre uvaner man kanskje hadde før, som man har klart å kutte ut underveis i slankingen.
Men har du ikke forandra noe som med tankegangen og vanene så går du jo opp igjen..
Det er ikke stor fyfy å påstå noe sånt her inne - tvert imot termodynamikkens første lov er alfa og omega. Du har bare ikke skjønt hvordan det virker, og at insulinresistens er det viktigste momentet.
Selvfølgelig kan "livsstilssykdommer" trigges av psykologiske faktorer. Man har blitt dumpa, og velter seg i chips og is. Det er er forsatt insulinet som gjør deg feit. Hadde man trøstespist en kilo med soppstuing og en biff hadde man ikke blitt feit. Uten insulin, ingen effektiv fettlagring.
Sammensetningen i det vi spiser påvirker derimot hvordan kroppen behandler kaloriene vi spiser, og hvor mye den forbrenner. Se f.eks. tråden til Pål Jåbekk (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23656).
Og nei; ingen har helt lik metabolisme - men det er forsatt uten unntak insulin som gjør folk feite, vedvarende høyt insulinnivå som fører til insulinresistens og vedvarende høyt insulinnivå som fører til diabetes og vanskeligheter med å forbrenne fett.
__________________
You think it's FOOD you're eating?
|