Vis enkelt innlegg
Gammel 12-08-10, 14:11   #7
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 53
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Fiskekaker fra Båtsfjord!

Opprinnelig lagt inn av Turteldua, her.

Thorleifs fiskekaker
Vil du ha oppskrift på nydelige fiskekaker, UTEN potetmel el.l.Her kommer den.........

500g valgfri fisk
100 g bacon (kan utelates)
50 g grovhakket løk
3 egg
1.5dl fløte
1 knapp ts muskat
1/2 ts pepper
salt
Bruk foodprossessor, lettvint og raskt. Alle ingredienser oppi, og vips har du nydelig fiskefarse etter bare ett minutt!


Nøkkelen med fiskekaker er at alt går an.
Viktigst er at fersk fiske-filet saltes godt og legges lag på lag, helst over natta. Tross alle forståsegpåere som sier at man ikke kan bruke frossen filet, er det ingen sak å bruke det heller!

For å binde farsen er det VIKTIG å bruke væsken som blir utskilt fra fisken. Egg gjør resten, og også saltet spiller en rolle. Bruker du saltet fisk sløyfer du selvfølgelig salt.Tiner du frossen fisk, bruk væsken som danner seg da også.
Stekes i olje og eventuelt Flott matfett.

Folk flest virker opptatt med at fisken skal være hyse,eller annen hvit fisk. Og det er godt det også. Men mannen min elsker fiskekaker, og akkurat i dag har han blandet kveite og salt uer!

Bare han som kan finne på slikt, sier vennen våre, men Mmmm....så deilige de blir!
Om man bare vil bruke ett fiskeslag, eller bruke flere er helt valgfritt.
Eksempelvis har han blandet torsk og kveite, eller hyse og torsk. Sei og torsk og hyse...
Vi elsker å fiske og bruker akkurat det vi får!
Bacon er en ny ingrediens som viste seg å smake utrolig godt.

Denne oppskriften er laget av prinsipper fra slik man gjorde i "gamle dager", f.eks når man lagde gjeddekaker. Thorleifs vri er altså å blande det man har for hånden.

Eneste karboene er altså løken og fløten! Jippi!

Vært på kysten og fylt opp matlagrene - så jeg "bumper" denne for de som er interesserte. Brukte akkurat ovenstående oppskrift - og de ble perfekte i konsistens, lett å steke og ekstremt lette å spise

Bare et par ting: Alle ingrediensene MÅ komme rett fra kjøleskap. Fisken MÅ ikke saltes over natta. Bland alt unntatt egg og fløte først - deretter tilsett det fuktige. Kjør til du ser det begynner å feste seg til litt "seig" konsistens. Stekes på middelstemperatur i panna.
Regnet på karbo (uten bacon i) og det blir bare 0.5g karbo pr fiskekake om du får ca 14-15 kaker utav en omgang.
Hyse, lyr, torsk bruker jeg mest, kan også bruke sei men da blir den litt gråere i fargen. Bland gjerne fisketyper som nevnt ovenfor. Anbefaler de som liker fiskekaker og kjøpe fisk rimelig fersk og lage opp i massevis!

Disse kan OGSÅ lages dobbelt så store og trekkes i vann i ca 10 minutter. Da får du "ferskfiskball" eller "storball" som vi kaller det der jeg kommer fra. (Den er ekstra god med stekt bacon midt inni kommer jeg på nå... NAM!)

ANBEFALES!!! (nå blir det deilig lunsj i lang tid framover )

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat