Gresskarkjernekjeks
Hei! Har en nydelig oppskrift på kjeks/snacks, men i den opprinnelige oppskriftetn skal det være både honning og brunt sukker. Det gir kjeksen den litt seige konsistensen som holder den sammen og gjør den så deilig.. Noen som har forslag til noe seigt jeg kan ha i deigen? (søtstoff er i boks)
150gr gresskarkjerner
100gr sesamfrø
50 gr havregryn
20 gr valmuefrø
100 gr smør
80 gr brunt sukker
3 ss honning
litt salt
1/4 ts kanel
3/4 ts cayennepepper
litt nellik
3 ss lime-/sitronsaft
rist frøene i en stekepanne til de blir gylne. hell i en bolle og tilsett
smør og resten av ingrediensene. Fordel på et bakepapir i et ca. 1 cm tykt
lag. Stekes i ovnen på 175 gr. C i ca 15 min. Når kjeksen ennå er varm
jevnes kantene. Skjær i passe serveringsbiter og avkjøl.
|