Sv: [Dagbladet] Fett og fløte for bedre helse
Diabetikere bør ikke følge rådet om å spise mer mettet fett, sier klinisk ernæringsfysiolog Anne-Marie Aas.
—For diabetikere kan det være greit å kutte ned karbohydrater for å holde blodsukkeret mer stabilt. Men dette kostholdet er ganske snevert, og man går glipp av mat som gir vitaminer, mineraler og fiber, som for eksempel frukt og grønnsaker. Man bør også holde seg unna fettkilder som øker kolesterolet som fete meieri- og kjøttprodukter, sier ernæringsfysiologen ved Oslo Universitetssykehus.
Hvordan kan en ernæringsfysiolog si at LCHF er et snevert kosthold??
Skulle tro hun visste bedre, for det er på dia2'ere og kosthold hun har disputert...
http://www.med.uio.no/disputaser/a-c/aas-anne-marie.xml
Sitat: Klinisk ernæringsfysiolog og forsker Anne-Marie Aas har undersøkt ulike måter å behandle type 2 diabetes på og hun fant at endret kost og trening i ett år senket blodsukkeret like effektivt som insulin.
OG
De som fulgte kost- og mosjonsprogrammet gikk i gjennomsnitt ned tre kg i vekt, mens de som fikk insulin, økte fem kg. Kost- og mosjonsgruppa hadde dessuten en bedring i flere nye risikomarkører for hjerte- og karsykdom (PAI-1, TNF-α og CRP), mens insulinbehandling forverret noen av disse (PAI-1, TNF-α og leptin). Ett år etter at studien var slutt hadde de som ikke brukte insulin lagt på seg igjen, og blodsukkernivåene hadde steget til samme nivå som før studiestart.
Men det var sikkert ikke lavkarbokosthold...
Drevon har vi jo hørt om før 
|