Vis enkelt innlegg
Gammel 27-10-10, 13:19   #7
plastbox
Seniormedlem
 
Medlem siden: Dec 2008
Hvor: Tønsberg
Alder: 39
Innlegg: 511
plastbox er virkelig snillplastbox er virkelig snillplastbox er virkelig snillplastbox er virkelig snill

Sv: Det går ann å åpne et og annet sinn!

Opprinnelig lagt inn av erruslank, her.

Det er begge kaldpressede oljer.

Det er 19,5% omega-6 og 10,4% omega-3 i rapsoljen.

Vel, jeg er ingen ekspert på forskjellige typer oljer utover det at kaldpresset olivenolje er noe av det beste du kan spise, og Udo's Choice bortimot er en mirakelelixir. Optimalt forhold mellom Omega-3 og Omega-6 er såvidt jeg husker 9:3 så oljen bør ikke være den eneste omega-kilden i kosten. Omega-balanse i favør av Omega-6 er proinflammatorisk (akkurat som kronisk høyt insulinnivå er) og inflammasjon er synderen bak mange av dagens voldsomt utbredte helseplager.

Edit: våre største kilder til Omega-6 er forøvrig kornprodukter og slike syntetiske planteoljer, samt lettprodukter der mettet fett er byttet ut med umettet fett (Omega-6).

plastbox er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert; ketose Svar med sitat