Vis enkelt innlegg
Gammel 28-11-10, 16:54   #9
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 53
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Helt ny i gamet

Opprinnelig lagt inn av Mr. Muscle, her.

At utslag er utslag på ketostixen og at det ikke finnes grader av ketose er piss. Unnskyld ordspillet.
Ketoner i urinen skyldes at kroppen ved fettforbrenning produserer ketoner som et bielement og skiller dette ut i urinen. Ved trening (lav til middels intensitet) øker fettforbrenninga og derav ketoninnholdet i urinen. Dette gir et mørkere utslag. Med andre ord: desto mørkere stix, desto høyere fettforbrenning.

Dette anser jeg som feilinformasjon, se mer her:

Fra en tidligere tråd:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8627

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av meg
Ketoner vil kun bli utskilt i urinen når det er mer av dem i blodet enn det kroppen bruker som brennstoff i akkurat det øyeblikket. Om du har gjennomført en treningsøkt eller arbeidet hardt noen få timer tidligere, slik at musklene har brukt opp ketonene, vil det ikke være noen til overs å skille ut. Du har kanskje drukket mye, slik at urinen er ”utblandet”. Kanskje stix’ene er for gamle eller lokket på boksen ikke har vært skrudd skikkelig på.

Noen får aldri utslag på stix i det hele tatt. Men de er i ketose, brenner fett og kiloene forsvinner. Hvis du tar av, hvis klærne sitter løsere, du føler seg vel og ikke er sulten hele tiden, - da er man i ketose, - uansett hva stix’en sier. Ikke heng deg opp i stixen, de er kun en indikator, ingenting annet.

VIL JEG GÅ FORTERE NED I VEKT OM STIX’EN VISER MØRK LILLA HELE TIDEN ?
Nei, Hvis du har mørk lilla stix hele tiden er det heller et tegn på dehydrering, - urinen er for konsentrert. Du må drikke mer vann for å tynne den ut og for å skylle ut nyrene.
Leveren produserer ketoner fra kroppsfett, fettet du spiser og fra alkohol. Ketostix’en vet ikke hva som er kilden til ketonene. Hvis du for eksempel tester hver dag etter middag, og middagen inneholder en del fett, da vil du alltid ha mørkt utslag på stix’en. Det betyr IKKE at du brenner mer KROPPSfett.

Stix’en viser kun hva som skjer i urinen. Ketose skjer i blodet og i kroppsvevet. Om du har lys rosa utslag , så er du i ketose, og det forbrennes fett. Ikke heng deg opp i stixen, de er kun en indikator, ingenting annet. Det finnes ikke mild eller sterk ketose slik mange tror ! Og fargen på stix’en viser ikke grad av ketose, men mengden ketoner i urinen.

For de aller fleste er stixen noe man blir litt hektet på i starten - jeg har ikke målt på mange mnd og det er ikke lengre interessant fordi jeg vet at med så lite karboinntak er jeg i ketose. Ånden og tørsten er andre ting som forteller meg dette.
Konsentrer deg om karbomengden i starten du, det er så utrolig mye å sette seg inn i - bruk gjerne stixen for gøy, men ikke la mangel på utslag en dag gi det unødig panikk

Jeg synes du har en god plan med å spise minst mulig karbo mot jul, og så kanskje se nærmere på en retning du kan følge. Jeg gjorde også dette i 6 mnd før jeg valgte spisdegslank. (Gikk ikke ned i vekt på 6 mnd - men fikk utrolig mange helsemessige gode "bivirkninger".)

Ingen potet, pasta, ris, grønnsaker fra under jorda, sukkerholdige ting - og maks 5 gram karbo pr 100 gram på andre matvarer. Det er enklere enn du tror

ps er forresten også fra Trondheim, men bor på østlandet pt.

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat