Hollandaiserest ble dessertfest- oppskrift på en slags lemoncurd
Hei!
I dag ble det igjen en rest hollandaisesaus etter middagen, og utpå kvelden fikk eg søtsuget. Der lå hollandaiseresten som hadde stivna litt og ikke var så mye å sjå til. Plutselig kom eg på at lemondurd egentlig er en slags søt hollandaise. Lemoncurd serveres gjerne på scones og som søtt pålegg i england. Det er et slags "smørsyltetøy" eller smørekrem om du vil, og kan brukes som kakefyll osv.
Eg rørte litt natreen i sauseresten, og vips så hadde eg superdeilig følge til noen fryste bringebær. Litt revet sitronskall vil nok gjøre seg, og noen vil nok like å tilsette godt med ekstra sitronsaft, om man ikke, som meg, lager skikkelig suuur hollandaise.
Ifall noen ikke har oppskrift på hollandaise kjem den eg bruker her (liten porsjon):
eg starter med:
ca 50 gram smør
1 eggeplomme
0,75 dl fløte
bland alt, og varm opp i vannbad under pisking til det tykner, du kan evnt tilsette en eggeplomme ekstra om du synes sausen er for tynn, mer smør eller fløte om den er for tykk.
smak til med:
sitronsaft
evnt salt og pepper (trengs kanskje ikke om man lager curd, men eg hadde det i sausen min, og det var absolutt ikke til forkleinelse for dessertvarianten)
håper flere vil ha glede av denne!
vel bekomme!
|