Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Hjelp! Sjarken!

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 28-02-07, 16:13   #1
Enid
Seniormedlem
 
Enid sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Bergen
Alder: 49
Innlegg: 3.583
Enid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressurs

Hjelp! Sjarken!

Noen som har prøvd de fiskeproduktene fra merket Sjarken?

Så de på Rimi i sted, og fristelsen ble for stor, så nå sitter jeg her med 4 steinbitkarbonader og vet ikke helt om jeg skal "tørre" å spise dem...
Det er nemlig tapiokastivelse i, og jeg vet jo at dette ikke er det helt store.
Ellers så inneholder de fisk, vann, eggehviter, hvitløk, purreløk, løk, rapsolje og krydder.

De inneholder
Protein:8.3 g
Karbohydrat:7,8 g
Fett:6,7 g

Noen som har en formening om disse kan spises med god samvittighet på mitt Lindberg'ish kosthold? Tenkte med salat, tomat og kesam til, som lunch.

For dere som teller karber:
Så at de hadde noen (dyre! 49 kr for 4 stk, men de var store da) laks/ørret-karbonader i samme merket som så helt utrolig gode ut også, og der var det under 2 karber pr 100 gram.
Kjøpte ikke dem da jeg skal ha laks til middag i dag, så det ble litt voldsomt.

Enid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg Svar med sitat
Gammel 28-02-07, 18:00   #2
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

Søren, har ikke rimi her på bøgda... Ellers skulle jeg løpt og kjøpt laks/ørret-karbonader.... For DET er GODT!!!!

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 28-02-07, 18:12   #3
Nett
Seniormedlem
 
Nett sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2006
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 1.587
Nett er veldig godt liktNett er veldig godt liktNett er veldig godt liktNett er veldig godt liktNett er veldig godt liktNett er veldig godt liktNett er veldig godt likt

Sv: Hjelp! Sjarken!

Så jo ikke så ille ut de da, ikke for Lindbergere iallefall. Tror nok du kan spise dem innimellom, ja.

__________________
Nett
Nett er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo. Svar med sitat
Gammel 28-02-07, 23:21   #4
Enid
Seniormedlem
 
Enid sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Bergen
Alder: 49
Innlegg: 3.583
Enid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressurs

Sv: Hjelp! Sjarken!

Greit å ha som alternativ dersom man feks blir matlei, for de var GOOOODE

Enid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg Svar med sitat
Gammel 28-02-07, 23:54   #5
Huldr
Gudinne
 
Huldr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Hvor: Oslo
Alder: 53
Innlegg: 11.131
Huldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

He he ... Med den overskrifta lurte jeg på om du hadde blitt fisker og var i havsnød ...

Huldr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intuitivt Svar med sitat
Gammel 01-03-07, 14:27   #6
Begod
Seniormedlem
 
Begod sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Nordland
Alder: 56
Innlegg: 1.900
Begod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

Opprinnelig lagt inn av Frøy, her.

He he ... Med den overskrifta lurte jeg på om du hadde blitt fisker og var i havsnød ...

Stusset litt jeg og, Her opp har vi uttrykket "å lense sjarken" så jeg var litt spent på hva denne tråden handlet om.

__________________
Hvis du vet at noe ikke er bra for deg, så ikke spis det.
Begod er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Eat + DVP og egne erfaringer Svar med sitat
Gammel 01-03-07, 17:16   #7
Enid
Seniormedlem
 
Enid sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Bergen
Alder: 49
Innlegg: 3.583
Enid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressurs

Sv: Hjelp! Sjarken!

Hihi, ja jeg håpte den overskriften ville få litt oppmerksomhet

Enid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg Svar med sitat
Gammel 01-03-07, 17:49   #8
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

Hepp, denne er god, og selvgjort er velgjort (selv om den strengt tatt burde ligge på oppskriftforumet)

Laksekarbonader (til ca femten passe store karbiser)

1 kg fersk laksefilet uten skinn
1 1/2 ss finrevet chalottenløk
1 egg
1/2 dl grovhakket fersk dill
1/2 ss salt
Kverna pepper etter smaaag

Hakk opptinte laksefileter grovt, og rør det i hop med løk, egg, dill, salt og pepper. Form små laksekarbonader i ønsket mengde.
Brun laksekarbonaderne i smør, ca 1/2 min på hver side.
Nå har du to valg, du kan kjøle dem av og legge dem i en pose i fryseren og steke opp igjen senere, eller du kan helle stekefettet over dem, og steke dem i en ildfast form i ca tre minutter, snu dem og stek et par minutter til.

Dette er en moderert versjon av pappas fiskekaker, har ikke prøvd den, men er den halvparten så god som min fars, så er det til å dø for

Jeg sjekka forresten karbeinnholdet. Uten dill ligger den på 1,6 gram karber pr 100 gram. Dill fant jeg ikke på Mat På Data, men litt uforståelig snikk snakk på nettet. Kom fram til at dill har en del karber i seg men veier lite, så en halv desiliter fordelt på over en kilo karbonademasse tror jeg ikke utgjør mye, så enjoy

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 01-03-07, 19:26   #9
Enid
Seniormedlem
 
Enid sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Bergen
Alder: 49
Innlegg: 3.583
Enid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressursEnid er en virkelig god ressurs

Sv: Hjelp! Sjarken!

Mmmmmmmm....

Enid er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg Svar med sitat
Gammel 01-03-07, 19:55   #10
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

De laksekarbonadene skal prøves!!!

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 01-03-07, 19:57   #11
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

Opprinnelig lagt inn av Gerd, her.

De laksekarbonadene skal prøves!!!

Kult! Gi meg tilbakemelding, skal snart prøve dem selv nemlig!
Men jeg tror ingenting slår pappas originale med røye eller sik, da

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 03-03-07, 13:19   #12
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

Opprinnelig lagt inn av photobscura, her.

Kult! Gi meg tilbakemelding, skal snart prøve dem selv nemlig!
Men jeg tror ingenting slår pappas originale med røye eller sik, da

Skal lage de mandag... Da er det fiskedag her i huset... Da skal du få tilbakemelding

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 03-03-07, 20:06   #13
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

Opprinnelig lagt inn av Gerd, her.

Skal lage de mandag... Da er det fiskedag her i huset... Da skal du få tilbakemelding

Jeg har prøvd dem nå! Lagde til middag i går, veldig bra
Men jeg anbefaler å øke salt- og løkmengden for å få litt mer smak. Tror jeg skal prøve enda litt mer krydder neste gang, eksperimentere litt så og si! Hvitløk, timian gressløk, sånne ting tror jeg kan gjøre seg. Det som er fint med oppskrifta er jo at man kan eskperimentere litt, bruke andre fiskesorter enn laks og sånn.
En annen ting er at jeg tror det kan lønne seg å mose fisken godt, litt mer enn bare grovt assa, jeg mener, de hang fint sammen, men det hadde bare gjort seg bedre tror jeg.

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 30-05-07, 16:57   #14
Distrea
Støttemedlem
 
Distrea sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: Drammen
Alder: 54
Innlegg: 4.837
Distrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastiskDistrea er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

Trodde jeg hadde funnet noe NYTT for oss karbotellere i dag jeg... men etter å søkt meg frem kom jeg til denne tråden
Har nemlig kjøpt sjarken fiskeburgere i dag.... 1,8 karb pr 100 g... DET er jo til å leve med. Syns den var god også, men prisen, 130 kr kiloen er i drøyeste laget syns jeg... men får gå innimellom

Distrea er avlogget   Min kostholdsfilosofi: samma det, bare jeg er i ketose Svar med sitat
Gammel 22-02-08, 13:47   #15
MorStine
Seniormedlem
 
MorStine sin avatar
 
Medlem siden: May 2007
Hvor: Eidsvoll
Alder: 46
Innlegg: 1.651
MorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt likt

Sv: Hjelp! Sjarken!

Opprinnelig lagt inn av photobscura, her.

Hepp, denne er god, og selvgjort er velgjort (selv om den strengt tatt burde ligge på oppskriftforumet)

Laksekarbonader (til ca femten passe store karbiser)

1 kg fersk laksefilet uten skinn
1 1/2 ss finrevet chalottenløk
1 egg
1/2 dl grovhakket fersk dill
1/2 ss salt
Kverna pepper etter smaaag

Hakk opptinte laksefileter grovt, og rør det i hop med løk, egg, dill, salt og pepper. Form små laksekarbonader i ønsket mengde.
Brun laksekarbonaderne i smør, ca 1/2 min på hver side.
Nå har du to valg, du kan kjøle dem av og legge dem i en pose i fryseren og steke opp igjen senere, eller du kan helle stekefettet over dem, og steke dem i en ildfast form i ca tre minutter, snu dem og stek et par minutter til.

Dette er en moderert versjon av pappas fiskekaker, har ikke prøvd den, men er den halvparten så god som min fars, så er det til å dø for

Jeg sjekka forresten karbeinnholdet. Uten dill ligger den på 1,6 gram karber pr 100 gram. Dill fant jeg ikke på Mat På Data, men litt uforståelig snikk snakk på nettet. Kom fram til at dill har en del karber i seg men veier lite, så en halv desiliter fordelt på over en kilo karbonademasse tror jeg ikke utgjør mye, så enjoy

Mmmm Disse skal jeg prøve,blir ikke nå til tirsdag, men neste, har fiskedag på tirsdager...

__________________
Er nå i gang med LCHF
It's no hocus pocus, it's all about the focus!
MorStine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogen diett Svar med sitat
Gammel 18-05-10, 18:53   #16
ada-emilie
Sperret
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.076
ada-emilie har en fantastisk aura rundt segada-emilie har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Hjelp! Sjarken!

Endelig en oppskrift jeg leter etter. Takk photo...! Tror jeg skal ta et egg til oppi og tilsette hvitløk. Litt soyamelk kanskje? Pynte med persille. Jammi!


Sist redigert av ada-emilie : 18-05-10 kl 19:02.
ada-emilie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat
Gammel 25-05-10, 19:36   #17
Huldr
Gudinne
 
Huldr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Hvor: Oslo
Alder: 53
Innlegg: 11.131
Huldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

Nå har jeg lagd laksekakene for andre gang, første gang bare finhakket jeg, denne gangen brukte jeg stavmikser. Jeg ble skuffa! Den gode smaken jeg husker fra første gang jeg lagde dem var ikke der ... de smakte liksom altfor mye laks Tror det er bedre å finhakke Og så tror jeg at jeg hadde i spinat forrige gang. Spinat og laks er et superpar etter min mening

... men de smakte ikke verre enn at tre stykker gled ned på høykant i en sulten hals da

Brukte for øvrig 1/2 kg laks, ett egg, 1 liten finhakket løk, litt fiskesaus, dill og gressløk pluss salt og pepper. De hang bra sammen og jeg trengte ikke steke dem noe ekstra i ovnen heller. Det var muligens på grunn av at laksen var malt.

Huldr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intuitivt Svar med sitat
Gammel 25-05-10, 22:03   #18
ada-emilie
Sperret
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.076
ada-emilie har en fantastisk aura rundt segada-emilie har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Hjelp! Sjarken!

Brukte du ett egg til så mange gram den første gangen også? Jeg synes ett egg til 400 gram fisk var helt minimum for å få den gode smaken. Og det er forskjell på eggstørrelsen også, husk på.

ada-emilie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat
Gammel 25-05-10, 23:51   #19
Huldr
Gudinne
 
Huldr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Hvor: Oslo
Alder: 53
Innlegg: 11.131
Huldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastisk

Sv: Hjelp! Sjarken!

Tja, tenkte vel heller at ett egg var i overkant til 1/2 kg siden det er ett egg til 1 kg i oppskriften. Brukte nok ett egg sist også ja, men husker ikke hvor mye fisk jeg hadde i. Tror ikke det var mindre enn 1/2 kg i alle fall. Syntes det ble ganske vått med det ene egget, som vel var middels stort (står M/L på pakka). Trodde egentlig det var for bindingsmiddel-effekten man hadde i egg, har ikke tenkt på at det kan gi god smak. Men det kan det jo sikkert, mest eggeplommen kanskje? Man kan jo evt ha i mer plomme og kutte ut en hvitte.

Men jeg tror likevel at jeg prøver å finhakke neste gang altså. For jeg synes å huske at de ble veldig gode forrige gang


Sist redigert av Huldr : 25-05-10 kl 23:58.
Huldr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intuitivt Svar med sitat
Gammel 26-05-10, 17:46   #20
ada-emilie
Sperret
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.076
ada-emilie har en fantastisk aura rundt segada-emilie har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Hjelp! Sjarken!

For smakens skyld ja. Ellers blir det bare fisk, ikke fiskekaker.En plomme til,ja, det hørtes godt ut.

ada-emilie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Treng litt hjelp! Gro South Beach 7 11-05-06 21:53
Hjelp! jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Amagetha Atkins kosthold 19 28-04-06 16:14
Lavkarbonovise, hjelp villemo1978 Spørsmål og svar 2 19-01-06 08:34
Faren min - hjelp! Alfie Dr Lindbergs 8 28-04-05 12:15


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:43.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no