Deilige lavkarbo bringebær- og sjokolademuffins
Se her for bilder!
Nomnom. Det er ikke noen hemmelighet at jeg elsker muffins, jeg lager de hele tiden, med diverse små vrier. Denne gangen droppet jeg vaniljen og hadde i litt mer bringebær og sjokolade. Jeg spiser gjerne en slik en til frokost
Ingredienser (12 stk store):
Bunn:
100 gr kokkosmel
200 gr mandelmel
1/2 dl sukrin
4 store egg
200 gr smør
150 gr kremost/philadelphia
2 dl fløte
1,5 ts bakepulver
par dråper søtning (jeg brukte english toffee)
Fyll (her kan du være kreativ):
En neve bringebær
100 gram mørk sjokolade (jeg brukte 86%)
Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fortsatt er varmt og bland til en gjevn røre. Tilsett deretter eggene, fløten + flytende søtning, og ha det i det tørre. Start gjerne med litt mindre fløte og ha i mer om det trengs. Deigen skal bli akkurat så klissete at den er litt ekkel å ta i med henda.
Ha i bringebær og sjokolade delt i biter.
Smør muffins-brettet (evt bruk muffinsformer), og fordel deigen i formene.
Stek på 180 grader i ca 35 minutter midt i ovnen. Begynner de å bli svidd på toppen så sett de ett hakk ned (jeg måtte gjøre det).
Det er ca 34 karber i hele røra uten bær og sjokolade.
|