Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Spørsmål og svar

Elanessës (dumme) spørsmål

Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan.
Er du ny? Spør og les her først!

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 29-01-07, 21:31   #1
Elanessë
Seniormedlem
 
Elanessë sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 2.157
Elanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt likt
Red face

Elanessës (dumme) spørsmål

Jeg føler at det er en del småting som jeg lurer på, så kan liksågodt lage en liten tråd her der jeg skriver dem inn etterhvert som jeg kommer på den.

Første litt flaue spørsmål er... hvordan spiser man en avocado?

Jeg er utrolig kresen på sånne litt uvanlige ting (les: mat man ikke er oppvokst med) og aner ikke når eller hvordan
Jeg trosset alle hemninger her for et par uker siden og smakte litt squash for første gang. Og ja, jeg likte det faktisk. Nå tenkte jeg å ta et steg videre... blir så fort matlei nemlig om jeg skal spise det samme om og om igjen. Men aner ikke hvordan en avocado spiser, eller hvordan man tilbereder den, eller noe. Tips?

__________________
Ingenting smaker så godt som tynn føles! Min lavkarbo-webside
17,8 kg skal bort
Elanessë er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 29-01-07, 21:46   #2
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Elanessës (dumme) spørsmål

Jeg pleier å dele avocadoen i to på langs, langs steinen inni. Vri hverhalvdel hver sin vei og den ene delen løsner fra steinen. Hakk kniven (langsiden, ikke spissen) i steinen og vri rundt. Vips så er steinen ute. Da har du to halvdeler du kan gjøre flere ting med;

  • fyll med rekesalat, eller kylling salat eller tunfisk salat eller .... hvilken som helst salat - og nyt....
  • skjær skiver på langs og "spa" dem ut med teskje, - ha i omelett eller pannekake, eller over fisk i ovn (Jamies bakte torsk m/avocado, reker, fløte og ost )
  • skjær hver halvdel i rutemønster inni skallet og spa utav, - vend i en ts sitronsaft (slik at den ikke misfarges) og ha i salat.
Her er flere oppsrifter: avokado

Og til slutt:

Guacamole !
Det finnes like mange oppskrifter som det finnes mexikanske mammaer !

GRUNNOPPSKRIFT
1 avocado (deles i to og steinen tas ut, knuses med gaffel)
1/2 ss sitronsaft has oppi (for å hindre misfarging - og for smak)
1 hvitløksfedd (eller mindre)
litt salt
småhakket løk (1 ss er nok)
hakket tomat (ta ut kjernene før du skjærer den opp- 1 ss er nok til en avocado, men ta det på gefylen)
hakket koriander (urten)
og hakket jalapeno pepper om du vil.

Jeg lager som regel en diger bolle, minst 4 avocadoer - vi spiser det med skje her i huset ! Oppskriften (som kan varieres slik du vil) har jeg fått av min mexikanske venninde Becky ....

Broren min bor i Houston og har lært å lage den med 1 ss tomatsalsa oppi isteden for hakket tomat og jalapeno. NOEN har rømme i, men det er bare nordmenn tror jeg.

Det er viktig at den knuses med gaffel, da får du rikig konsistens. Lager du den i kjøkken maskin eller av for harde avocadoer blir det feil !! Enten for fint eller for kornete !

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 29-01-07, 21:52   #3
Tuttan
Medlem
 
Tuttan sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Oslo
Alder: 56
Innlegg: 61
Tuttan er på en erverdig vei

Sv: Elanessës (dumme) spørsmål

Vel... ikke dumt i det hele tatt synes jeg. Jeg gikk rundt i butikken og spurte andre som klemte på avocadoene jeg :-)

For det første må den være helt moden og ikke overmoden. Det er litt vanskelig å vite uten erfaring, men det vil komme seg etterhvert. Skallet blir mørkt og matt når den nærmer seg moden, og så skal den gi litt etter når du klemmer den lett med hele hånden. Er den for myk er den ikke god lenger og er den ikke helt moden er den nesten litt bitter på smak. Kanskje er det lurt å kjøpe flere samtidig som er modnet litt forskjellig. Da vil du både føle og smake hvilken som er den riktige med en gang.
Så tilbredningen: Del den i to på langs med en skarp kniv. Slå kniven ned i steinen og vri den ut. Så kan du ta kniven og skjære avocadoen i skiver på tvers eller langs eller i ruter mens den er i skallet. Vær forsiktig hvis du holder den i hånden. (Det gjør alltid jeg, for det går raskest.) Så tar du en skje og skraper ut innholdet.
Blir den fort brun kan du ha på sitrondråper, men jeg liker den best uten...
Avocado med reker og majones er en klassiker, men bruk den gjerne i salater sammen med kylling og fisk også.

Lykke til. Avocado er snadder

__________________
Tuttan
Minus 11 kilo før Ketolysekuren - minus 8 på Ketolyse - og så 8 opp igjen. Den evige jo-jo slankeren!
Tuttan er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse - hold vekten Svar med sitat
Gammel 29-01-07, 22:06   #4
Elanessë
Seniormedlem
 
Elanessë sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 2.157
Elanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt likt

Sv: Elanessës (dumme) spørsmål

Opprinnelig lagt inn av Nille, her.

fyll med rekesalat, eller kylling salat eller tunfisk salat eller .... hvilken som helst salat - og nyt....

Opprinnelig lagt inn av Tuttan, her.

Så tar du en skje og skraper ut innholdet

Ble litt usikker nå om man spiser skallet også eller...? bare det som er inni kanskje? som en kiwi?

Men tuuusen takk for svar altså! Ble jo SÅ mye mer frister på avocado nå ja! Og ja, har faktisk jobbet på et sted før med avocadoer, så tror faktisk at jeg skal klare å skille ut de bra.

__________________
Ingenting smaker så godt som tynn føles! Min lavkarbo-webside
17,8 kg skal bort
Elanessë er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 29-01-07, 22:12   #5
Tuttan
Medlem
 
Tuttan sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Oslo
Alder: 56
Innlegg: 61
Tuttan er på en erverdig vei

Sv: Elanessës (dumme) spørsmål

Opprinnelig lagt inn av Elanessë, her.

Ble litt usikker nå om man spiser skallet også eller...?


Vel, du merker det fort om du prøver å spise skallet....det skal du ikke
Skrap det ut for å bruke det i andre retter, eller bruk skallet som en skål som du fyller med avocadoen blandet med tilbehøret.

__________________
Tuttan
Minus 11 kilo før Ketolysekuren - minus 8 på Ketolyse - og så 8 opp igjen. Den evige jo-jo slankeren!
Tuttan er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse - hold vekten Svar med sitat
Gammel 30-01-07, 07:17   #6
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Elanessës (dumme) spørsmål

Det er forresten de som er mest ruglete utenpå som er best (og som faktisk har minst karber, og minst stein=altså mer innhold).
Jeg bruker å kjøpe et nett med avocado på en innvandrersjappe, dersom du har tilgang på det (sultan på løkka har nett på seks sju stykker til rundt tjue kroner, noe som er BILLIG!)
Jeg legger nettet i kjøleskapet, og tar ut en og legger den i romstemperert skap, så fort jeg har spist en så tar jeg en ny og legger i skapet.
Ser visst ut til at de jeg legger i kjøleskapet modnes en del saktere, så da han man dem lenger! (Logisk, ja?!?!)

Signerer ellers på oppskriftene over. Avocado til laks er bare himmels. Men avocado er også mettende og velsmakende nok til at man bare tar to halver og strør litt salt og pepper over og spiser med skje, akkurat som du ville gjort med en kiwi!

Gudd løkk!

Ps: Koriander som Nille skriver om over er et av de nydeligste krydderene som finnes, du kan både få kjøpt ferskt, tørket, eller tørkede frø. Gjør mye fantastisk for en enkel grønnsaksrett, virkelig!

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 30-01-07, 10:30   #7
Huldr
Gudinne
 
Huldr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Hvor: Oslo
Alder: 53
Innlegg: 11.131
Huldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastisk

Sv: Elanessës (dumme) spørsmål

Opprinnelig lagt inn av photobscura, her.

Jeg bruker å kjøpe et nett med avocado på en innvandrersjappe, dersom du har tilgang på det (sultan på løkka har nett på seks sju stykker til rundt tjue kroner, noe som er BILLIG!)
Jeg legger nettet i kjøleskapet, og tar ut en og legger den i romstemperert skap, så fort jeg har spist en så tar jeg en ny og legger i skapet.
Ser visst ut til at de jeg legger i kjøleskapet modnes en del saktere, så da han man dem lenger! (Logisk, ja?!?!)

Det hadde jeg også tenkt å skrive! For jeg gjør akkurat det samme. Har aldri hørt det fra noen andre, så trodde det bare var en oppdagelse jeg hadde gjort ...

For å bidra litt jeg også da, her er en oppskrift på avocadosuppe jeg fant (ikke testet ut av meg):

Kan serveres varm eller kald. (Men ikke kok den! Avocado tåler ikke det)


Ingredienser:

2 modne Avocado
4 dl Hønsebuljong
2 dl Crème fraiche
Litt nymalt pepper
Litt salt

Fremgangsmåte:


Del avocadoene, og grav ut fruktkjøttet. Mos det i foodprocessor. Tilsett buljong og creme fraiche, og smak til med salt og pepper.

Avkjøl eller varm opp.

Huldr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intuitivt Svar med sitat
Gammel 30-01-07, 11:56   #8
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Elanessës (dumme) spørsmål

Opprinnelig lagt inn av photobscura, her.

Men avocado er også mettende og velsmakende nok til at man bare tar to halver og strør litt salt og pepper over og spiser med skje, akkurat som du ville gjort med en kiwi!

Leste tilfelidigvis igjen det jeg skrev, nå håper jeg ikke du begynner å spise kiwien din med salt og pepper,
hahahahahhahhahahah

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 30-01-07, 13:52   #9
Elanessë
Seniormedlem
 
Elanessë sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 2.157
Elanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt liktElanessë er veldig godt likt

Sv: Elanessës (dumme) spørsmål

Opprinnelig lagt inn av photobscura, her.

Leste tilfelidigvis igjen det jeg skrev, nå håper jeg ikke du begynner å spise kiwien din med salt og pepper,
hahahahahhahhahahah

Tjihi, neida, ingen fare

__________________
Ingenting smaker så godt som tynn føles! Min lavkarbo-webside
17,8 kg skal bort
Elanessë er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Velkommen til spørsmål & svar HP Spørsmål og svar 955 27-01-17 23:29
Et spørsmål om kaffe Photobscura Spørsmål og svar 1 01-11-06 20:30
Sikkert dumme spørsmål, men.... konepone Ketolysekuren 3 15-03-05 20:04
Div info til Atkins-brukere, og noen spørsmål Bambina Atkins kosthold 7 10-03-05 21:11


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:23.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no