Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Bernaisesaus

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 27-12-09, 17:17   #1
Paris
Seniormedlem
 
Paris sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
Paris har en fantastisk aura rundt segParis har en fantastisk aura rundt seg

Bernaisesaus

Jeg har prøvd å søke her inne, men finner ikke oppskrift på bernasisesaus. finnes det noen enkle oppskrifter som selv jeg kan klare??

__________________


Paris er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse Svar med sitat
Gammel 27-12-09, 17:25   #2
nellie
Seniormedlem
 
nellie sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: Sarpsborg
Alder: 39
Innlegg: 14.496
nellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisk

Sv: Bernaisesaus

hvis du søker på bernaisesaus i oppskriftsdelen så får du det opp

__________________
nellie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo Svar med sitat
Gammel 27-12-09, 17:26   #3
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Bernaisesaus

Du kan jo ta en titt i denne tråden!

Eller prøve Gerds variant!

Bearnesaus
(tatt utgangspunkt i sausen fra ketolyseboka)

200g smør
2 eggeplommer
2ss vann
ca 1-2ts tørka persille eller gressløk
2ts tørka estragon
2-3 dråper sitronsaft

-smelt smøret på svak varme. Trekk kjelen til side.
-visp sammen eggeplommer og vann i en kjele og varm på svak varme til det tykner.
Ta kjelen av varmen.
-hell det smelta smøret forsiktig i en tynn stråle oppi eggemassen mens du rører kraftig hele tiden.
- ha i urtene og sitronsafta
smak til med pepper og ev. salt.

For en litt rundere smak, tilsett litt fløte eller soyamelk. Varm opp igjen til sausen tykner. Skal ikke koke.

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 27-12-09, 18:08   #4
Paris
Seniormedlem
 
Paris sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
Paris har en fantastisk aura rundt segParis har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Bernaisesaus

Opprinnelig lagt inn av Kitt, her.

Du kan jo ta en titt i denne tråden!

Eller prøve Gerds variant!

Bearnesaus
(tatt utgangspunkt i sausen fra ketolyseboka)

200g smør
2 eggeplommer
2ss vann
ca 1-2ts tørka persille eller gressløk
2ts tørka estragon
2-3 dråper sitronsaft

-smelt smøret på svak varme. Trekk kjelen til side.
-visp sammen eggeplommer og vann i en kjele og varm på svak varme til det tykner.
Ta kjelen av varmen.
-hell det smelta smøret forsiktig i en tynn stråle oppi eggemassen mens du rører kraftig hele tiden.
- ha i urtene og sitronsafta
smak til med pepper og ev. salt.

For en litt rundere smak, tilsett litt fløte eller soyamelk. Varm opp igjen til sausen tykner. Skal ikke koke.

Tusen hjertelig!! Denne skal jeg prøve NESTE GANG.... Den jeg laga no ble TOTALT MISSLYKKET. jeg fant en oppskrift i ingrid espelid-boka. men jeg fikk nok ikke smøret oppi raskt nok - eggeplommen ble vel nesten eggerøre

__________________


Paris er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse Svar med sitat
Gammel 27-12-09, 18:50   #5
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Bernaisesaus

Opprinnelig lagt inn av Paris, her.

Tusen hjertelig!! Denne skal jeg prøve NESTE GANG.... Den jeg laga no ble TOTALT MISSLYKKET. jeg fant en oppskrift i ingrid espelid-boka. men jeg fikk nok ikke smøret oppi raskt nok - eggeplommen ble vel nesten eggerøre

Da var n0k pr0blemet heller f0r varm plate 0g ikke at du ikke fikk 0ppi smøret tidsn0k.

Jeg tar t0 pl0mmer 0g rører ut i ca 1/2-1dl fløte, 0gså har i små terninger med smør, en 0g en 0g rører hele tiden. Smaksetter med bearnaiseessens 0g estrag0n. Evt litt sitr0nsaft. Tenk at du skal lage varm maj0nes. 0g er du nybegynner er det sikrest å lage sausen i en b0lle 0ver vannbad, 0g husk at b0llen aldri skal røre ved vannet.

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 27-12-09, 20:20   #6
Areola
Supermoderator
 
Areola sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2005
Innlegg: 2.025
Areola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt av

Sv: Bernaisesaus

Jeg bruker Gerds fremgangsmåte, og den største feilen jeg gjorde i begynnelsen var at smøret ikke var kaldt nok når jeg rørte det inn i eggene..

__________________
Vil du ha en ticker? Les her
Areola er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lchf Svar med sitat
Gammel 27-12-09, 20:25   #7
Paris
Seniormedlem
 
Paris sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Møre og Romsdal
Alder: 49
Innlegg: 812
Paris har en fantastisk aura rundt segParis har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Bernaisesaus

Jeg har også sett eksempler på at noen tar terninger av smøret og putter oppi en og en og rører. Hva skjer om man ikke bruker klarnet smør? Den oppskriften jeg brukte var litt anna fremgangsmåte, og stod ikke noe om klarnet smør.

__________________


Paris er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - Ketolyse Svar med sitat
Gammel 27-12-09, 20:38   #8
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Bernaisesaus

Opprinnelig lagt inn av Paris, her.

Jeg har også sett eksempler på at noen tar terninger av smøret og putter oppi en og en og rører. Hva skjer om man ikke bruker klarnet smør? Den oppskriften jeg brukte var litt anna fremgangsmåte, og stod ikke noe om klarnet smør.

Jeg slipper 0ppi terninger. Bruker uansett aldri klarnet smør, smaker mye bedre med mjølkest0ffet i.
Det viktigste er lav varme hele tiden, hvis ikke får du uansett eggerøre! Rør sammen pl0mmer 0g fløte 0g slipp i en terning smør. Sett kjelene på plata på laveste hakk på plata 0g rør hele tiden. Når terning nr 1 har smeltet slipper du 0ppi en til. Terningene skal være små, ca 1x1cm.

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 03:08   #9
Supera
Seniormedlem
 
Supera sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Moi
Alder: 40
Innlegg: 4.053
Supera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastisk

Sv: Bernaisesaus

Hvordan lager man det egentlig hvis man bruker bernaiseessens da? Fant en liten flaske av det og kjøpte, men har ikke peiling på hvordan den skal brukes eller om det blir bra resultat i det hele tatt...

__________________
-smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!

Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
Supera er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tester ut ZC Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 10:50   #10
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Bernaisesaus

Opprinnelig lagt inn av Aeryth, her.

Hvordan lager man det egentlig hvis man bruker bernaiseessens da? Fant en liten flaske av det og kjøpte, men har ikke peiling på hvordan den skal brukes eller om det blir bra resultat i det hele tatt...

Se linken jeg la ut lenger opp i tråden.
Der står det oppskrift på saus med essens!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 10:52   #11
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Bernaisesaus

Opprinnelig lagt inn av Aeryth, her.

Hvordan lager man det egentlig hvis man bruker bernaiseessens da? Fant en liten flaske av det og kjøpte, men har ikke peiling på hvordan den skal brukes eller om det blir bra resultat i det hele tatt...

Og det står ei oppskrift i ketolyseboka med essenes

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 10:56   #12
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Bernaisesaus

Opprinnelig lagt inn av Aeryth, her.

Hvordan lager man det egentlig hvis man bruker bernaiseessens da? Fant en liten flaske av det og kjøpte, men har ikke peiling på hvordan den skal brukes eller om det blir bra resultat i det hele tatt...

Essensen er bare smakstilsetning, i grunn0ppskrifta s0m du finner lengere 0pp her. 0m du bruker en el sitr0nsaft, så får du h0llandaise saus s0m er perfekt til fisk. Har du i bearnaiseessens/estrag0n får du bearnaise.

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 02-01-10, 16:40   #13
Supera
Seniormedlem
 
Supera sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Moi
Alder: 40
Innlegg: 4.053
Supera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastisk

Sv: Bernaisesaus

Hehe, der kom tre svar på én gang. Får se om jeg ikke får laget meg bernaisesaus en gang da. Synes at ferdigpakkene smaker godt, så da liker jeg vel hjemmelaget mye bedre.

__________________
-smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!

Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
Supera er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tester ut ZC Svar med sitat
Gammel 25-06-10, 17:06   #14
Indolentia
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Oslo
Alder: 38
Innlegg: 1
Indolentia er på en erverdig vei
Smile

Sv: Bernaisesaus

Jippi Jeg var i Sverige i går, og greide faktisk å finne en ferdig-saus! 0,5 karb per 100 g Og den var skikkeli god også! <3

Indolentia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 26-06-10, 16:13   #15
Labomba
Seniormedlem
 
Labomba sin avatar
 
Medlem siden: May 2007
Hvor: Vestfold
Alder: 61
Innlegg: 807
Labomba er en juvelLabomba er en juvelLabomba er en juvel

Sv: Bernaisesaus

Opprinnelig lagt inn av Indolentia, her.

Jippi Jeg var i Sverige i går, og greide faktisk å finne en ferdig-saus! 0,5 karb per 100 g Og den var skikkeli god også! <3

Oi. Hvor kjøpte du den, og hva het den?

__________________
Tålmodighet er en dyd

Min journal : http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=43485
Labomba er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Bernaisesaus fra Toro - pose Paris Lavkarbo generelt 7 20-08-09 20:07
Fjordland bernaisesaus? Jente 1980 Spørsmål og svar 2 04-06-09 19:24


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:36.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no